Mad Men

Fantastiska Julia Bobbin kör igång sin andra Mad Men Challenge och jag är så sugen på att vara med denna gången. Det är alltid en rolig utmaning att ha en inspirationsbild och försöka komma så nära den som möjligt med sina egna sykunskaper. Och dessutom vara med ett gäng som gör samma sak utspridda över hela världen.
Man kan ju ändå sätta sin egen prägel på kläderna. Jag är ju till exempel mer förtjust i lite vippiga klänningar än åtsittande tajta varianter. Jag tog en stund och letade Mad Men-inspiration på nätet. Här har ni några favoriter.

Klänningar i rött har jag redan många men man kan alltid ha fler såna. Särskilt eftersom jag alltid har rött när jag sjunger med storbandet. Joan är en favorit i serien.

redred4

Blommigt är en annan variant på mönster jag heller inte kan ha för många klänningar av.

blommigflowerflower2red2

Kanske är detta ett bra tillfälle att kasta mig över ett dirndl-projekt? Det är ganska sött med en liten blommig blus till.

drndl

Rutigt är en annan favorit. Den svartvita har redan florerat i nya versioner på nätet men den rosa kan ju vara ett alternativ. Kragen, snittet och vecken på kjolen är ljuvliga.

pinkrutig

Julia har sytt en fantastisk version av Joans klänning med vita detaljer som ni borde kolla in. Så himla fin. Och kragen på Joans vänstra klänning är så snygg att även den kvalar in som ett alternativ.

tajtblue

En blå kappa liknande denna hade också kunnat vara ett alternativ. Har redan tyg i den färgen och mönster som kan funka.

kappakappa

Men det finns många fler snygga val så det kan bli svårt att välja. Betty är en stilfavorit.

whitewhite2mixed

Så många val. Jag ska verkligen fundera på vad jag ska sy.

mixed2

Så här anmäler man sig. Vi är väl flera som kan vara med?

Senast den 19 april: Skicka in en bild på dig när du har Mad Men-plagget du sytt på dig samt bilden som inspirerade dig. Skicka en länk till eventuellt blogginlägg där du berättar mer om klänningen. Berätta även vad du heter.
Skicka till Julia@juliabobbin.com 

Mad Men Challenge Blogger Button

Kommentarer

 1. Man blir ju alldeles sjuk av habegär när man ser alla fina Mad Men-klänningar. Älskar den rosarutiga, men även de mer festbetonade.
  Läste om en tjej på Etsy idag som fick mig att tänka på dig och att det inte skulle fövåna mig om du en dag designar och säljer egna klännings-kollektioner precis som hon (då ska jag bli stamkund!). Hon heter Alison Dahl Kelly (Dahl efter sin svenska mormor) och bor i Brooklyn (finns mycket skaparkraft i den stadsdelen har man förstått). Här är en länk till artikeln om henne och hennes butik: http://www.etsy.com/blog/en/2013/featured-shop-dahl/?ref=fp_featured
  Mycket fint!
  Ha en fin söndag! Kram, Lina på Öland

  SvaraRadera
 2. Skulle vilja vara med men vet inte om jag är redo, men jag funderar!!

  SvaraRadera
 3. det blir ju så inspirerande! så svårt att säga nej till något så kul, och så får man en extra fin klänning till slut! jag är med...

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Vi har tipsat om dig på vår syblogg för vi tycker du e så grymt bra på att sy!

  http://makeityourown.nu/2013/february/syblogg-vi-gillar.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tack snälla ni. Vad glad jag blir. Och så hittade jag fler bloggar att följa också :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg