Årets första storloppis!

Röd dag betyder egentligen ingeting för en företagare med en deadline men jag passade ändå på att åka till en av årets bästa skåneloppisar i Vanneberga. Med mig fick jag två syskonbarn och en syster och baksätena på min gamla volvo laståsna var nerfällda och redo för fynd.
Med facit i hand var det en mycket bra loppis. Vi var tidiga och stod längst fram vid grinden när den öppnade. Då måste man röra på påkarna när det är dags annars blir man nertrampad. Det är som kosläpp med människor. Jag rusade i vilket fall snabbt mot möbelavdelningen för en snabb avscanning och hittade där en vit gammal tamburmajor för 40 kronor. Efter det blev det en kort tur till tygtältet där jag fyndade två kassar med vikade spetsdukar, stora och små. Resten av tiden satsades på porslin i blått och vitt, som är min kärlek och mission in life. Gustavsberg och rörstrand hittade jag massor av. På slutet hittade jag dessutom en cool kitchig fåtölj med fransar och hjul på benen och en filmduk från 60-talet. Hela kalaset idag kostade mig ungefär 300 svenska kronor. Nu kollar vi lite!

Jag bara älskar den gamla Volvon. Utrymmet inuti är fantastiskt och med takräcket på taket kan jag även hämta brädor och annat virke jag behöver.

loppis1

Ett helt gäng vackra tallrikar och uppläggningsfat hittade jag apbilligt.

loppis10loppis6loppis9 loppis8loppis7 

Två ryamattor i härliga färger som Sune genast tog emot som sina.

loppis3loppis4

Filmduken som verkligen är superfin. Vet inte vad jag ska ha den till än men för 20 kr kunde jag inte säga nej.

loppis2

Den härligt kitchiga fåtöljen som ska få bo i vår kontorvåning.

 loppis11

Och ett helt gäng med virkade skönheter. Stora stycken som kan användas både som duk och överkast och små. Jag samlar små för att så småningom sy ihop till en stor duk.

loppis12

Jag träffade en riktig loppisveteran i form av trevliga och talangfulla Ida och så kelade vi med en härlig Basset. Eftersom vi planerar att skaffa hund här hemma så frågar jag ut människor om olika raser och lusläser på nätet. Hunden var ett riktigt charmtroll. Ja, Ida också :)

loppis13

Jag hittade några småsaker till som jag inte fotograferat men det var en bra fyndag idag. Så billigt, vackert och härligt.
Jag älskar loppis!

Kommentarer

 1. Åh! Man borde köpa allt på loppis/begagnat!! Billigt och bra för miljön, och så får man så härliga grejer också!

  SvaraRadera
 2. Men! OMG! Vilken fynddag du har haft! Ser underbart ut alltsammans!

  SvaraRadera
 3. Oj vad porslin! Det var så kul att träffa dig Anna :)

  SvaraRadera
 4. Fina fynd! Kan ge tips för det eventuella hundköpet: Golden Retriever. Min kille är nu 1,5 år och så himla härlig! Dom är jämt glada, mjuka och goa, dom ser ut som nallebjörnar och om man planerar att vara aktiv med sin hund så har du den bästa kombinationen i en golden. Dom är på när det är aktivitet som gäller, och är lugna när det är vila som gäller. Dock får man ofta leta sina skor; det är ju apporterande hundar som gärna bär omkring på saker. Men det finns det ju såklart också lösningar på! :) Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Låter spännande att sy en stor duk av de små virkade dukarna. Har själv tänkt sy ett överkast av virkade dukar men vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga.Måste antagligen sy på dem på en bas innan och sedan lösa det med något typ av foder. Kan inte du berätta hur du tänkt sy din duk?

  // Emma.

  SvaraRadera
 6. Mops vovve tycker jag ni ska satsa på. Så söta och behändig storlek!
  Superfin blogg med mycke smått & gott!
  // Marianne

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg