Fruktstund i gamla skolan

appelsasong2appelsasong1appelsasong4

Det är ett bra äppelår i år. Jag har massor som hänger på träden men jag kommer aldrig hinna äta upp alla. Jag funderar på om man skulle skaffa sig någon slags maskin för att göra must av dem. Är det någon som vet en bra sådan så får ni gärna hojta till. Jag älskar verkligen äppelmust. I övrigt är trädgården ganska rufsig. Jag älskar att plantera på våren men jag är ganska dålig på att liksom hålla ordning på allt efteråt. Jag är ingen bra förvaltare eller perfektionist. Trädgården får gärna vara lite rufsig och mänsklig. Jag har ju inte trädgården för att jag ska må dåligt av dem, tvärtom. Så jag väljer att se de fina blommorna och blunda för ogräset mellan. Det är nog en ganska bra livsmetafor också.

Kommentarer

 1. Jag tror att det finns ställen dit man kan lämna sina äpplen för att få dem mustade :) Fina bilder, rufsiga trädgårdar har ofta mer själ än de välkammade.

  SvaraRadera
 2. De här kan du kontakta för att få äpplena mustade :) Mustkungen 0456-320 22, 070-255 29 93 www.mustkungen.se

  SvaraRadera
 3. Man kan göra egen äppelmust enkelt.5 liter äpplen som tvättas och bara delas i klyftor, läggs i en stor spann.Tillsätt 6 liter vatten och lite natriumbensoat.Låt stå i 5 dagar.Rör om ett par gånger var dag.Klart att sila och ösa upp på flaskor.Jättegott!!!

  SvaraRadera
 4. Vilken bra beskrivning! Rufsig och mänsklig... Jag är precis som du en entusiast innan och i början av varje säsong sedan mot slutet får det liksom vara som det vill för då börjar jag sikta in mig på nästa säsong. Lider inte av att det börjar bli lite skrotigt i trädgården mot slutet. Det finns något fint i det också. Det gäller bara att vända blicken åt rätt håll! Jag har inte kunnat beskriva det på ett bra sätt tidigare. Men hädanefter snor jag ditt uttryck - rufsig och mänsklig :) Ha en fin dag!!!

  // Ninateet

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg