Nysytt: En styck tantklänning

kontorsklanningen1
Även detta tyg hittade jag i stadens (ibland öppna) äldre tygaffär. Långt uppe på vinden stod rullen. Jag gillar alltid brunt på hösten i teorin men sen när jag väl får det på mig vette fasen. Blev jag inte lite tant? Jag gillar ju tanter i och för sig.
Nåväl. Mönstret jag använde var Butterick 5813 och eftersom jag varken gillar tajta kjolar eller helcirkelvarianten så gjorde jag en egen med stora motveck. Medvetet stora motveck eftersom mönstret i sig tar så mycket plats. Det är inget fel på passformen och kragen var ju en uppfriskande detalj. Kanske ett snitsigt skärp kan snitsa till den?
Vad tycker ni? Hur tantig är den på en skala mellan 1 och 10?

Kommentarer

 1. Jag älskar tantklänningen. Den är urfin :D Men ett bälte i någon härlig knallig färg hade säkert varit toppen över i:et

  SvaraRadera
 2. Med en sjal i halsen i den rosa eller gröna färg som finns på klänningen, eller skärp i de färgerna blir den nog tiptop! :-)

  SvaraRadera
 3. Ingen tantvarning,tycker den blev kanonfin. Med vänlig hälsning Berie!

  SvaraRadera
 4. Inte tantig alls ju. Med rätt grejer till känner du dig som a million bucks

  SvaraRadera
 5. Jag tycker det är lite tantvarning.

  SvaraRadera
 6. Jättefin! Men håller med om att det skulle passa med ett fint smalt skärp i någon knallig färg.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg