Nysytt! Körsbärsklänningen

När vår vän Anne-Mari var här på besök för några veckor sedan hade hon sytt en klänning av det ljuvligaste tyg jag sett på länge. Bomull som var lagom tjock och chintzad, alltså lite blank, med svart botten och stora körsbär. När hon sedan berättade att hon hade några meter över och sa att jag kunde få dem dog jag lite. Ungefär en vecka efter hon rest hem till Norrbotten igen fick jag ett paket på posten med tyget i. Några dagar senare hade jag en alldeles egen körsbärsklänning.

cherrydress1
Jag gjorde samma med överdelen som med den gula veckade klänningen men jag gjorde inga veck denna gången.  Och ärmen är något längre. Kjolen är ett rektangulärt tygstycke, 180 cm x 70 cm som jag veckat åt samma håll runt midjan. Så ni märker att man med samma mönster kan få helt olika klänningar om man bara byter tyg.
cherrydress3 
Den här kommer att bli en favorit i garderoben året om. Jag älskar tyget och modellen är ju bara så himla bekväm.
cherrydress2

Kommentarer

  1. Übertjusig!!! Du klär himla bra i den modellen på klänningsliv, ja i klänning över huvudtaget!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg