Funktion, estetik och historik i samma förvaringslösning!

Jag älskar förvaringsmöbler. Jag älskar särskilt gamla förvaringslösningar och i synnerhet de som haft ett annat syfte än en vardagsmöbel. Därför klappar hjärtat extra fort när jag stöter på gamla butiksdiskar och butiksdisplayer. Det är funktion, estetik och historik i samma möbel och bättre kan det inte bli.

disk1

Här är mitt senaste tillskott till hemmet. 2 meter glasdisk med 24 lådor som stått i en sybehörsbutik en gång i tiden. De senaste åren har den stått i ett lite fuktigt garage och därför är lådorna lite tröga. Det löser sig när den får stå i värmen ett tag. Just nu får den stå på vår vind. Ovandelen behöver en ny glasskiva och så ska den torkas av och städas lite grann.

disk2

På lådorna finns etiketter  med texter såsom Synålar och Spets. Dessa ska få sitta kvar såklart.

disk3

På denna disk har följande trådbyrå från Chadwick’s stått. Den följde med. Jag har sån tur!

trad1

Den kan jag ju fylla med egna trådrullar med några följde med.

trad2

Det verkar som om många av de små rullarna är sidentråd. Det är bara 10 meter på varje rulle.

trad3

Behöver jag nämna att sånt här gör mig rent pirrig och glad?

Kommentarer

 1. Alltså ååh, älskar också sånt här! Har ju vår konditoridisk från 1960 i caféet, men önskar jag hade plats för fler liknande! Måste skaffa ett hus!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blocket äger på butiksdiskar. Under affärsverksamhet -> inventarier kan det dyka upp jättefina diskar som inte behöver kosta skjortan. Stora som små. Sen ska de ju ligga på rimligt avstånd för att hämta också. Men med tiden kommer turen :)

   Radera
 2. Men lägg av - snacka om rätt person till rätt möbel! Ger mig nostalgiska minnen från mormors lampbutik. I köpmandisken låg rullar med fransar och band, tofsar, pärlor och tygblommor.

  Nu har faktiskt vi också en köpmandisk hemma, men vi har lyft av översta halvan och lagt glasskivan på den nedredelen. På så sätt har vi skapat världens snyggaste tv-bänk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst! Förstår inte riktigt hur du menar att affärsdisk som blivit tv-bänk. Det måste du lägga upp en bild på! Instagramma!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg