Höstskörheten och en utlottning

Den här hösten alltså. 
Jag bävar verkligen för hösten och den kommande vintern. Jag har ingen lust med det mörka och kalla. Tankar om varma koftor, gosiga filtar och tända ljus kan inte riktigt motivera mig heller. Kanhända har jag fått en höstdepp och det är så himla tråkigt. Jag brukar vara så outtröttlig i mina projekt men nu saknar jag energi. Usch, jag gillar inte att känna så.

Men!
Det bästa sättet att bli glad själv är att glädja någon annan. Därför tänker jag vända eländet till något kul och lotta ut fina grejer!
En vinnare får ett klänningsmönster från Vintage Vogue V1171 - Original 1950 design som jag råkar ha en dubblett av. Det är en vacker klänningsmodell som lätt kan bli exempelvis en marinblå eller röd seglarklänning med vita band på kragen eller en ljuv sommarklänning. Storlekar mellan 8-14 ingår i mönstret.


Men vi stoppar inte där!
Till en annan person lottar jag ut tre meter av samma tyg som jag sydde den här klänningen av. Det är det ljuvligaste blåblommiga bomullstyg jag någonsin haft. Så älskat att jag sytt två klänningar i olika modeller av det. Den andra klänningen ska ni få se snart här på bloggen.


Så hur gör man för att få en tidig julklapp då?
- Skriv en kommentar här och ge mig ditt bästa tips för hur man ska klara av den mörka årstiden. 
- Om du dessutom delar länken om utlottningen på din blogg, din Instagram eller på din Facebooksida så får du två lappar i min lottkorg! (Skriv länken så jag vet bara :)

Nästa söndag, den 3 november 2013 drar jag de två vinnarna.
Det känns redan lite bättre. Lycka till!

Kommentarer

 1. Åh, jag håller helt med dig. Fy fasen för vintertid. Det är inte normaltid! Inte för mig. Jag struntar i om det är ljust på morgonen, hellre ljust på kvällen istället då jag är mer vaken och produktiv. Jag försöker och vara snäll mot mig själv hela tiden, långa skumbad med tända ljus, roliga tidningar och serier. Förra hösten tittade vi på flera svenska 80-talsserier, Svenska hjärtan och Goda grannar bland annat. November-februari är bara transportsträcka, det är bara att härda ut så gott det går...

  SvaraRadera
 2. Jag känner så väl igen mig i det du skriver. Efter en så fin sommar borde kroppen fått tillräckligt med solljus och energi. Men icke! För någon vecka sedan ville jag gå i ide och krypa fram någon gång i vår. Jag fick rådet att tillåta mig att vara trött. Ta tidig kväll, mys i pyjamas och ta bort så många krav som möjligt. Ladda ner app från Glenn Harrold och lyssna! Finns för olika behov. Jag testade relaxen och energigivande. Jag kan verkligen rekommendera dem! Nu en dryg vecka senare har jag sytt och haft hur mycket idéer och energi som helst. Känns underbart! Hoppas också du kan få tillbaka energin :)
  /mehmet_credo

  SvaraRadera
 3. Håller precis på att få en retroklänning uppsydd i det tyget av en kompis. Det får mig att fantisera om kommande sommar då jag ska gå på fest i nämnda blåsa på nån lämplig tillställning. Lev i stunden och sug ut allt det fina i varje årstid eller helg. Strosa i lövhögar, maskerada allhelgona, åk längdskidor på vintern och julpynta massivt. Jag är glad att jag bor i ett så omväxlande väder där man får prova på lite av varje.

  SvaraRadera
 4. Jag känner så väl igen mig i att energin tryter när man går från en så bra sommar till höst. visserligen har hösten här varit riktigt mysig med förvånansvärt bra väder och vackra färger men ändå blir jag lite orkeslös. Jag brukar försöka att njuta av färgerna och njuta av det speciella med varje årstid, titta på mycket film, tända levande ljus och läsa en bra bok med en stor kopp te som tillbehör. Nu håller jag dessutom på att lära mig sticka, jag försöker utmana mig själv att direkt från morgonen tänka; Idag kommer bli en bra dag. Men jag troir också det är viktigt att tillåta sig själv att vara lite nere ibland och det är okey att känna att man inte orkar någonting. Var sak har sin tid och i alla fall för mig så brukar jag få en riktig inspirations boost när jag haft en tråk-period som jag kallar dem.

  SvaraRadera
 5. Jag blev så glad imorse när jag vaknade o de hade börjat ljusna ute, jag tycker verkligen vintertidens intåg gör skillnad, de är lättare att kliva upp när de är ljust. När de blir mörkt ute försöker jag liva upp med färg, jag har mina färggladaste och ljusaste klänningar när de känns tungt. De livar upp mig och folk man möter får ofta ett leende på läpparna av att se något annat än de svarta kläder de flesta har. O de leendena livar upp mig än mer! Så färg är mitt försvar mot mörkret!

  Jag delar på både bloggen http://modestybyb.blogg.se/2013/october/28-oktober-2013.html och på insagram brittabengstrom

  SvaraRadera
 6. ahhh.
  I love winter but It does get old day after day.
  I like to think of it as a time to hibernate... lots of blankets, knitting and hot chocolate!
  I'm looking forward to some sunshine over here in australia :-)

  SvaraRadera
 7. ps. I follow you on bloglovin. I don't remember how I found you but I'm glad because I love your blog :-)

  SvaraRadera
 8. vilken fint mönster och fint tyg! det skulle verkligen glädja mig att få en av dem! jag kände exakt så för några veckor sen, och inte ens min symaskin lockade mig. blergh. så jag spenderade timmar på pinterest och fick massor av inspiration till jag blev sugen igen. och så började jag smått, med att sy knappar på en nästan färdig klänning, fixa till dragkjedjan på en annan... eller börja på något helt nytt! baka en tårta och dekorera den, kanske? du får en ljuvlig doftande kök på köpet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh. Hösten kan vara lång. Det ja gör för att få något att se fram emot är att åka o hälsa på släkt o vänner lite här o var. Det kan räcka med att stanna till för en lunch när man kör förbi någon stad där man har en vän eller mer som att boka en 4 dagars resa 80 mil til sundsvall till en älskad kusin. Det ger kraft o energi till mig. Ps jag tävlar gärna bara för tyget.
   Med vänlig hälsning, ida

   Radera
 9. Usch, det är alltid tråkigt när mörkret slår till och gör att man känner sig hängig. När det händer mig brukar jag försöka vara ute så mycket som möjligt. Helst när solen fortfarande är framme, men att spana på grannarnas julbelysning kan också vara roligt. Jag ser även på massor med tv-serier med en stickning i händerna under vintern. Om jag inte kommer på något att göra till mig själv men ändå vill hålla på med något pyssel, så brukar jag göra småsaker som man kan ge bort som julklappar. Efter några raggsockar brukar det alltid poppa upp någon idé på en fin tröja eller klänning till en själv. Pyssla tillsammans med en kompis är också bra för att få igång inspirationen och motivationen igen. Dessutom gör det ju ingenting om det enda man gör är att baka en chokladkaka och sen sitter och pratar hela tiden, humöret kommer att höjas i alla fall!
  Vill också passa på att säga att du har en väldigt trevlig blogg! Kommer in här och läser varje vecka.

  SvaraRadera
 10. Min höst blir roligare när jag äter D-vitamin tillskott. Åtminstone har jag inte deppat ihop sen jag började med det, och det finns som förslag på behandling när man är deppig under den mörka årstiden. D-vitamin bildas annars i huden när solen lyser på den, men när grå-hösten har kommit lyser solen snarare med sin frånvaro. Så D-vitamin och goda vänners sällskap räddar min höst! =)
  Har tipsat på instagram som @malinmittiprick.

  SvaraRadera
 11. En kopp te, ett styck pojkvän, en brasa, en stickad tröja, en skön fåtölj, ett korsord & två kurande katter vid namnen Hjördis & Doris.

  https://www.facebook.com/alma.eivner länkade på min fb-sida.. hoppas du kan se de! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. länkade även på instagram, lättare för dig att se eftersom jag "taggar" dig i inlägget :)

   Radera
 12. Jag förstår dig! Det blir lätt så att man blir deppig på hösten :( men jag har några tips:
  -Lägg dig i soffan under en filt med en kurrande varm katt i knät, en bra bok och en kopp te!
  -Ägna dig åt att sitta vid datorn och leta inspiration till pyssel och kläder. Sedan kan du ha en heldag med tex. Julkortspyssel eller julförberedelser :)
  -Bjud på höstiga middagar med de allra bästa vännerna och ha så roligt ni bara kan!

  Ska även tagga tävlingen på min blogg och hoppas tipsen hjälper; de funkar för mig iallafall!

  Massor av kramar ♥

  Ps. Tack för en mycket härlig blogg!

  SvaraRadera
 13. Jag tycker hösten är ganska mysig, men hatar vintern, speciellt när det är kallt och massa (äcklig) snö. Skrapa bilrutor och slask, blä! Värst är januari och februari, i november/december kan man iaf se fram emot jul. Så för att överleva jan/feb så brukar jag försöka planera in något kul att se fram emot, så det blir lättare att uthärda. Jag brukar försöka träffa mina systrar en helg där det bara är vi och inga män eller barn, utan bara shopping. bio, middagar, godis, sånt som vi alla tre gillar!

  Lycka till i mörkret och härda ut, du är inte ensam!

  SvaraRadera
 14. Jag älskar alla årstider, hösten är så avkopplande. Då kan jag vara inne och sy och sticka med gott samvete. Gillar även att gå kvällspromenader, under förutsättning förstås att det finns gatljus eller ficklampa. På med reflexvästen och stavarna som kompis. Höstens höjdpunkter är Syhelgen med sykompisarna och symässan i Stockholm. Helt underbart att sy en helg med hösten utanför knutarna.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg