Möt Mr Overlock

Nu har det äntligen hänt!
Så länge som jag sytt har folk ständigt blivit förvånade över att jag inte har en overlock och visst har jag haft det i tankarna ganska länge. Sist jag var på Stoff och Stil köpte jag äntligen en. Det blev en Bernina 800DL.

overlock2

Vi håller på att lära känna varandra. Det var inte den lättaste maskinen att sätta tråd i men det gick till slut. Eftersom jag har noll erfarenhet av overlock vet jag ungefär 1% av allt man kan göra med en sån och min symentor Boel har fått vara telefonsupport. Jag får testa mig fram. Jag syr ju dessutom ganska sällan i trikå.

overlock1

Nu har jag kastat mina första sömmar i ett kommande klänningsprojekt. Samtidigt som jag köpte maskinen hittade jag nämligen ett digitaltryckt tyg i bomull. Jag tänkte inte så mycket mer på det förrän jag kom hem och upptäckte att det kostade 220 kr metern. Gah. Jag kunde alltså lika gärna köpt sidentyg.
Nåja, nu får jag sy med det jag köpt. Det har ju en mera modern touch men jag tänker att man kan ha den både på jobbet och till fest. Jag gillar ju som bekant lite färg på paltorna.

projekt

Och en lite tråkig sak. I morgon skickar jag iväg min kamera igen. Vissa knappar har helt lagt av och det är andra gången. Jag älskar Canon men den här kameran var nog ett måndagsexemplar…

Kommentarer

 1. Nä vad trist med kameran! Hoppas min "nygamla" håller för evigt... Vad menas med digitalt tryck egentligen förutom att det var hiskeligt dyrt? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket trist med kameran. Nåja, förhoppningsvis kommer den tillbaka som ny.
   Digitaltryck är nog bara att det är tyg som printats med en printer på nåt vis. Nu är jag vis av erfarenheten att det är en dyr process :)

   Radera
 2. Oh congratulations, I can't believe you lasted this long without an overlocker! I also have a Bernina and of all the overlockers I have used I believe the Bernina to be superior. The 800 is an excellent model so you have chosen really well. Once you get used to it and work out how to use it properly you are going to love it!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I'm learning as I go but I do feel the Bernina is a good choice. Like you, many recommend it. I'll have to check out some tutorials on the web.
   I just finished my first dress using it. I'm getting there :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg