#20saker

På Instagram blev jag från flera håll uppmanad att skriva 20 saker om mig själv. Jag publicerar dem även här.01: Jag är en obotlig tidsoptimist
02: Jag hatar elitism. När någon tycker de kan nedvärdera mig för att jag inte har utbildning men ändå göra samma sak som dem som självlärd. Det har jag stött på alltför ofta under åren. Även inom sömnad.
03: Jag är oftast glad och skämtsam.
04: Jag är stark och kan lyfta de mest tunga saker.
05: Ogillar när jag blir bordsplacerad med enbart människor jag inte känner på privata fester. Är det inom jobbet tar jag på mig "jobbkavajen" och då går det lite lättare men jag tycker fortfarande det är lite jobbigt.
06: Jag behöver och trivs med ensamhet. Jag har inte så många nära vänner men mycket starka familjeband.
07: Jag är yngst i en skara på 5 syskon. Det skiljer 15 år mellan mig och min äldste bror och min mamma var i sina tonår på 50-talet.
08: Jag är uppvuxen på en bondgård i den vackraste byn som finns.
09: Jag hade skivkontrakt med Bert Karlsson under två år tidigt 2000-tal och skulle släppa en skiva med eget material. Det slutade med att jag köpte mig fri för att jag tappade förtroendet för de jag jobbade med. Det tog mig 10 år att betala av skulden.
10: Har svårt för kallprat. När någon ringer och inte har ett ärende så vet jag inte vad jag ska prata om.
11: Jag är väldigt klumpig och välter ofta ner saker när jag går förbi.
12: Jag är otroligt hemmakär och kan få hemlängtan efter bara en kort runda på stan.
13: Jag är ingen pedant men jag tycker man ska fälla ner locket på toastolen före man spolar. Spolning utan lock är som en snuskkatapult i tusentals vattenpartiklar.
14: Jag är väldigt bra på att läsa av människor och stämningar. Det är en känslighet som kan vara både bra och dålig.
15: Jag har bra självförtroende men lider av låg självkänsla ibland.
16: Benny Andersson är min största musikaliska förebild.
17: Jag har fula och grova händer med trasiga nagelband och fingertoppar men jag älskar att de är mitt bästa verktyg. Jag är jättehändig och lär mig nya saker snabbt som tusan.
18: Jag längtar efter barn och vi har försökt i 2,5 år nu. Det är därför jäkligt jobbigt när folk frågar om  "vi inte borde skaffa barn snart". Vill typ skrika "Fuck you, idiot!" men håller tyst eller säger något mer diplomatiskt. Att jag fyller 39 år nästa år gör inte paniken mindre. Det är inget jag direkt vill prata om mer än så.
19: Jag tackar ofta ja till saker jag inte vet om jag kommer att klara av. Varje utmaning får mig att växa och bli bättre.
20: Jag är bra på att driva med mig själv.

Kommentarer

 1. Vad roligt att få veta lite mer personligt om dig! Har läst din blogg ett bra tag nu, men kommer mig sällan för att kommentera...

  SvaraRadera
 2. Oj vad jag känner igen mig i många av de 20 punkterna. Jag har också ett stort ensamhetsbehov, har Benny Andersson som musikalisk förebild, välter grejer titt som tätt, läser av människor och stämningar och suger upp stämningar och känslor på ett sätt som gör att jag lätt känner mig dränerad om jag får för lite ensamtid eller har för mycket folk omkring mig för länge. Hemmakär är bara förnamnet och jag har haft resfeber i veckor för att jag ska åka till Sthlm imorgon och fira nyår med föräldrar och syskon med familjer. Det ska bli jättekul, men jag längtar ändå redan tills jag kommer hem till Öland igen på torsdag. Ska dessutom lämna hunden och katterna kvar hos hund- respektive kattvakten och fasar för att vara utan dem i tre hela dagar!!! Har inte varit ifrån dem en enda natt på 7(!) år. Liksom du hade jag också ett skivkontrakt för många år sedan som inte blev vad jag hoppats och som jag valde att tacka nej till. Dock inte med Bert Karlsson och utan skulder att betala av ;)

  Jag hittade en brittisk realityserie på nätet igår som jag tänkte tipsa dig om. Den heter The Great British Sewing Bee och är som en variant på The Great British Bakeoff, fast med sömnad istället. Lilla julafton med andra ord :-D Jag kollar på den streamad här:
  http://www.watchseries-online.eu/category/the-great-british-sewing-bee
  God fortsättning och håll tummarna för att jag inte längtar ihjäl mig efter alla djuren.
  Kram, Lina på Öland

  SvaraRadera
 3. I love reading your blog and seeing all the fantastic dresses that you have made. As for longing for a child, I understand how you feel as I too have been trying for about as long as you. I hope you will be blessed with one in 2014!

  SvaraRadera
 4. God fortsättning! Hoppas du har sökt till Hela Sverige syr. Då syr så fina kreationer som passar så bra till din personlighet!! Kul att läsa dina 20 påståenden om dig själv. Det kommer att ordna sig!!

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Jag vill bara ge dig mina största sympatier gällande er barnlängtan. Förstår dig mer än väl angående folks klumpiga kommentarer utan minsta betänksamhet. När jag väl blivit gravid i v 7 och en arbetskollega undrade om jag inte "borde skaffa barn snart" (jag avskyr de orden...) så var det tur att inte mina hormoner tog över helt och hållet. Omilt knuffade jag in henne i personalrummet, tryckte bokstavligen upp henne mot väggen och talade om för henne, att om folk vill att du ska veta att de är gravida - då berättar de för dig. Du ska inte fråga utan vackert vänta. Det är väldigt ont att behöva förklara det man allra minst vill förklara.

  Tack för att du delar med dig. Min upplevelse var att barnlösheten på något sätt blev lättare att bära när vi berättat för vår familj och vänner. Jag önskar er all lycka och tackar för en jättefin blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad sa människan när du sa till? Bra gjort!
   /Anna

   Radera
  2. Hon blev väldigt tyst. Länge. Sedan gratulerade hon mig. Jag tror inte hon använt sig av samma formulering sedan dess.

   Radera
 6. Ja man borde säga till. Jag tror inte att de tänker så långt, men det finns så många ömma tår att trampa på där. Och då är det väl upp till var och en om man vill dela det med någon eller ej.
  Man kanske inte kan, en kanske vill men inte den andra, m.m.m.m. det är en stor grej och visst kan man fråga i förtroende någon nära vän, men inte vem som helst i "barnafödande" ålder.
  Modigt att du berättade, till oss alla främlingar, och hoppas det gör att några fler fattar att inte kläcka ur sig grodor. Dessutom hoppas jag förstås att ni ska få det ni önskar.
  Kram.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg