Dear Santa

Som vanligt kommer min önskelista för året. Vi ger inte varandra så mycket presenter längre men alla vet ju att det är själva listmakeriet som är det roligaste. Eller?

Dessutom ifrågasätter jag mycket av den hetskonsumtion som vi håller på med. Gamla fina saker av hög kvalitet slängs på tippen och nya trendgrejer av giftig fulplast och spånskiva köps in. För att upprätthålla vår konsumtion och samhällets maskineri måste vi jobba mer och mer. Kvantitet ersätter kvalitet. Är det inte bättre egentligen att vi konsumerar mindre och återanvänder saker så vi inte behöver jobba så mycket?
En bekant sa något väldigt klokt igår när vi pratade om husrenovering. Det är bättre att vara fattig när man renoverar sitt hus för då är man inte så snabb med att riva ut det gamla som finns där. Då tänker man efter och tar hand om det man har istället.

Nåväl, här kommer min lista till tomten i år. Jag har varit snäll. Faktiskt.

En vit pinnsoffa till köket och en trearmad lampa med olikfärgade skärmar ligger på min söklista för tillfället. 

Nya färgglada gummistövlar med snörning, en regnkappa och ett fint paraply är bra brukspresenter.

Eftersom jag är frusen av mig skulle en värmefilt och många varma tjocksockor vara skönt.

Sytråd till overlocken i flera färger hade varit toppen, en symaskinsfot för att sy i dold dragkedja och några meter av något fint tyg.

Och när vi ändå är inne på tyg. Kappull i en fin blå, grön eller grå nyans. Det behövs ju några meter för att sy en liknade kappa som finns på bilderna.

En Diamond Light med mässingssockel och grön tygsladd till kontoret hade varit jättefint.

En stola från Emmy Design, en handgjord känga från Skråmträsk eller en färgglad basker.

Som syfrälst känner jag en stor dragning till Martin Björnsson Bobbin.

Och under avdelningen löjligt dyra och mer orealistiska julklappar hamnar en klassisk Kitchen Aid i turkos, pistagegrön eller solgul. Fluffig smet blir bästa kakan och eftersom jag inte har plats i skåpen skadar det inte att den är snygg. 

Sen när det väl kommer till kritan nöjer jag mig med familjemys, julklappsleken och god mat och choklad. Det är det bästa med julafton.
Kommentarer

  1. Jag tycker det fungerar utmärkt med vanliga trådrullar i overlocken, beställer från Bibbis för 10 kr/rulle så då kan man unna sig fler färger utan att lägga ut så mycket pengar på tråd.

    SvaraRadera
  2. Åh en regnkappa har jag varit på jakt efter länge nu. Varifrån kommer den som är med i det här inlägget? Den ser jättefin ut :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg