Nysytt! En siden-Gertie

Jag har ju fullständigt kärat ner mig i Gertie's Shirtwaist dress från hennes bok. Jag vill ha liknande klänningar i alla möjliga tyger nu. Denna är inte den sista ni kommer att se. Klänningen är sydd i thaisiden som är grön men som på bilderna faktiskt ser mer brun ut.


Thaisiden har ju väldigt lite fall vilket gör att kjolen får en naturlig stadga. Jag ritade om mönstret något så att kragen blev lite större än tidigare.  Jag gjorde mig dessutom besväret att lägga upp fållen osynligt för hand. Det kändes rimligt på en klänning i siden. Knapparna av pärlemor är från min berömda knappbyrå och är vintage deadstock.
Kanske syr jag ett bredare tygskärp till så småningom i samma tyg.

Kommentarer

  1. Jag får nog ta och testa det här mönstret. Har som mål att sy många fler klänningar under 2014 och helst använda mönster jag har i samlingen och då är ju den här en bra start.

    SvaraRadera
  2. Hittade din sida eftersom jag var på jakt efter ett enkelt mönster på ett kuddfodral. Blev stormförtjust! Vilken underbar inspirationskälla den här sidan är! Tack! Tack! Var tvungen att nämna din sida i min blogg :) http://sockraloss.blogg.se/2014/january/nytt-ar-ny-stil.html

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg