Nysytt! - Mönsterklänningen

Nu har jag äntligen fått min kamera tillbaks från service så nu ska ni få se lite plagg jag sytt den senaste tiden.

Det här tyget känns som siden men förmodligen är det en polyesterblandning, kanske viskos av något slag. Jag hittade tyget under en hel hög med rullar uppe på vinden på tygaffären i stan. Jag köpte allt som var kvar på rullen i ren iver och lycka och lyckades därigenom också pruta ner meterpriset. Så om jag vill kan jag sy något mera av det här tyget.
Det första Björn sa när jag skulle betala och han såg det var, "Det här är nåt riktigt gammalt tyg", som om det vore negativt. Jag jublade så klart.
Jag använde grundmönstret från Gertie's Shirtwaistdress från hennes bok men eftersom jag ville använda tygets riktningar i mönstret på olika håll så fick jag göra en hel del ändringar. Jag är glad att jag sytt modellen två gånger tidigare för då hade jag bättre koll på hur jag skulle göra.I min fantastiska knapplåda kunde jag välja och vraka bland knappar i alla färger. Jag valde röda knappar i porslin med reliefmönster. Helt ljuvliga.
Att det finns elastisk smock i ryggen gör att klänningen är ljuvlig att bära. Den anpassar sig och känns nästan inte alls. Av alla klänningar jag sytt är nog faktiskt detta min favorit. Bara älskar den!Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg