Från blida till Boden

I helgen tog vi en liten tripp norröver. Först till ett möte jag hade i Stockholm som kan leda till något  fantastiskt spännande. Eller inte. Jag vet faktiskt ingenting om hur det går. Nåja.
Jag invigde en ny klänning som jag sytt, dagen till ära.


Efter mötet tog vi en taxi till stan och åt sushi på Berns Asiatiska. Så himla gott var det. 


Sen hoppade vi på flyget igen mot ett kyligt Boden i Norrbotten och vi åt middag hos våra vänner Anna och Ola före vi somnade mätta och belåtna. Dagen efter hämtade AnneMarie oss och vi åkte till det mest fantastiska ställe. En tygaffär där majoriteten av alla tyger kostade 10 kr metern. TIO!


Man kan säga att jag gick all in på tyg. När allt var hopräknat visade det sig att jag köpt 51,5 meter tyg och till ett värde av 700 kr. Jag samlade på mig foder i olika färger och mönster, kapptyg och klänningstyger med härlig tyngd och fall. Och bältesspännen för 1 kr/st. Det var som julafton faktiskt. Ja, jösses!


Efter det for vi på loppis och jag hittade några småsaker där också. Jag hade ju redan förstått vid det laget att jag behövde köpa en extra väska för att få hem tyget så mer kunde det inte bli.

Sen åkte vi hem till Annemaries nya hus där jag aldrig varit tidigare. Där var lika mysigt som vanligt när Annemarie är i farten.


Annemarie delar mitt intresse för sömnad så vi hade mycket att prata om.


Katterna Molnet och Råttan njöt av golvvärmen i det gulliga huset.


På kvällen gick på Boden mest (ö)kända restaurang Panelen. 


Och sen vidare på lokal för lite drinkar. Thomas, jag och Annemarie...


Och Sigge och Kajsa som är Annemaries dotter.


Dagen därpå var vi i Sigges våld och vi åt löjrom och kollade på gamla saker i Sigges samling.


Sigge hade en enorm sax som tydligen en gång använts för att klippa segelväv med. Den vägde säkert ett kilo.


Jag är inte van vid temperaturer på -30 grader och fick glasshosta varje gång jag visades utomhus. Och näshåren frös till is. Bara en sån sak.
Tack alla Bodenvänner för en alldeles förtjusande kall och varm helg.

Vars var Snoddas, kanske ni undrar? Han var hemma hos mina föräldrar och levde loppan. Han lekte med gårdshunden Ella och sprang i skogen helt fri och lycklig. Det är liksom hans näst bästa ställe i världen.

Kommentarer

 1. Oj vilka billiga tyger!! Jag har lite gett upp om att sy annat än att lägga upp byxor som alltid är för långa. Det har med tålamodet att göra. Symaskinen gör mig så arg. I nuläget krånglar även den. Undertråden slår stora knutar i sömmen och gör att ovansömmen liksom ganska snabbt löser upp sig och bli slapp på flera ställen. Har du någon aning om vad som blivit fel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Två gånger har min maskin bråkat. Den ena gången hade jag satt synålen på fel håll. Den ska alltid vara "mage mot mage", alltså nålen runda mage samma håll som din mage där du sitter och syr. Den andra gången sydde jag med tråd från IKEA. Det är ganska ojämn och av dålig kvalitet. När jag bytte tråd löste allt sig. I övrigt vet jag inte så mycket om vad det kan vara för fel.
   Och gör en rejäl rengöring av maskinen då och då.

   Radera
  2. Tack för ditt svar, vad snabb du var! Ikeatrådstrassel känner jag igen och gör inte om. Ska rengöra och kolla så att nålen säkert sitter rätt.
   Förresten, tack för att du blandar ut bloggvärlden så bra. Du ger lite stuns till fluffet.
   Håller tummarna för att Sthlms-mötet blir till något bra.

   Radera
 2. Det skulle vara jättekul och intressant att läsa om du någon gång gjorde ett inlägg om dina tyger, hur du förvarar dom, inspirationsfrossa i ditt tyglager, hur du väljer, vilka material som gör sig bäst, hur man gör för att välja rätt bland alla färger och mönster osv. :) älskar din blogg!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Greta! Vilket bra tips. Det ska jag göra :)

   Radera
 3. Hej Anna! Ramlade in på din blogg här via AnnaRitar idag, och har bara suttit och gapat hela tiden när jag sett dina klänningar. Så himla fina! Är själv en glad nybörjare när det kommer till att sy och tycker att det är så himla inspirerande med bloggar som dina. Och att hitta en bra syblogg på svenska, det gjorde min dag :)
  Läste din punktlista och regerade över två saker i barnpunkten. Det första att du fyller 39, 39?!! Jag hade gissat på 25! Nåja, nu ska jag inte hänga upp mig på ålder här. Det andra jag reagerade på är folks fräckhet att säga just "är det inte dags för barn snart". Jag och min man fick höra den ett tag, när vi försökte bli gravida, och mitt ständiga svar var då "jo, men det är ju inte så bara att skaffa barn".
  Himla lång kommentar det här blev, ville mest säga att jag blev så fantastiskt glad över att hitta din blogg! :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg