Nysytt! En randig Hawthorne

Det är var den första Colette Hawthorne jag sydde. Jag breddade kragen med 5 cm men gjorde annars inga ändringar i mönstret. Jag hade ett ljuvligt randigt tyg från 10-kronor-metern-stället i Boden som jag använde. Även detta nerskickat av min vän Annemarie. Det är en himla skön och len kvalitet med lite fall som förmodligen är nån slags polyesterblandning. Aningen svårjobbat eftersom det påminner om siden och gärna "smiter undan" när man jobbar med det.


Jag valde den långa ärmen med manschett. Instruktionerna var enkla att följa. Knapparna kommer från min lilla knappbyrå och är av porslin. Marinblått, vitt och rött är en sån stilig kombo. Skärpet är secondhand och kostade bara 10 kronor.
När det gäller mönsterpassningen lyckades jag nästan lite för väl. Kragen smälter in i resten av klänningen. Kanske hade varit roligare med ränderna på andra hållet?


Vet inte om jag trivs med de långa ärmarna. Ska känna efter ett tag och så får vi se. Annars kanske de blir kortare. I vilket fall blir det här en skön klänning att ha på jobbet!

Kommentarer

 1. Hei Anna! Jeg er så glad for at jeg kom over deg på Instagram i går! Bloggen din er full av flotte kjoler og inspirasjon:) Hawthorne kjolen din er nydelig! Jeg sydde en selv i fjor sommer og fikk brukt den masse. Jeg gleder meg allerede til været tillater meg å bruke den igjen, og jeg kommer definitivt til å lage fler av den:) Den er også flott i skjorte-utgaven, som jeg også har laget. Ha en fin dag:D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Roligt att ha dig här som besökare :)

   Radera
 2. Tycker den längden på ärmen gör sig helt rätt till resten av klänningen. Än en gång djupt imponerad!

  SvaraRadera
 3. väldigt fin! Och jag gillar verkligen ärmlängden. Du ser dressad ut fast ändå som om du är beredd att ta i. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är nog bara lite ovant. Vi får se vad jag gör när jag haft den på mig mer och känt efter :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg