Sy av hjärtans lust dygnet runt liksom!

Om mindre än två veckor ska jag ta en semestervecka. Vad skönt det ska bli att vara ledig. Okynnesledig liksom, mitt i månaden mars.

Jag ska inte semestra i något varmt land även om det är härligt. Jag ska inte åka skidor bland bergen heller. Eller besöka vänner i en avlägsen stad. Jag ska inte åka en endaste meter faktiskt. Hemester kallas det visst.

Nej, min vecka ska läggas på fritt och kreativt skapande. Jag ska göra det jag älskar att göra som rekreation, nämligen att skapa med händerna och sy. Och inte behöver jag sy i ensamhet heller. Min goda vän Annemarie reser nämligen hela 150 mil ner från Boden med väskorna fullpackade med tyg och hon stannar i 5 dagar. Vi ska sy så mycket vi orkar och hinner. Dygnet runt! Thomas jobbar hemma den veckan och har lovat att bistå oss med mat. Inte ens det behöver vi lägga tid på.Den gamla skolsalen, vårt vardagsrum, på drygt 70 kvadratmeter med många och höga och ljusa fönster blir brottsplats för dessa dagars aktivitet. Vid matbordet ska vi duka upp en buffé bestående av våra symaskiner, trådrullar, tyger och många koppar kaffe. Katterna lär säkert göra oss sällskap.Flygeln har perfekt höjd när man vill klippa mönster och tyger. Den kan man bekvämt luta sig emot och den rymmer stora tygstycken. Behöver man ett musikaliskt avbrott kan man spela en trudelutt.


Vi kom på idéen när jag var i Boden och hälsade på och började genast spåna vidare. Någon vecka senare var resan bokad. Behöver jag ens nämna att vi håller på att längta ihjäl oss? Jag har aldrig gjort något liknande tidigare men det känns hur häftigt som helst. Det bubblar i magen när jag tänker på det. Det blir en perfekt början på våren.

Kommentarer

 1. Åh ni bor så fantastiskt fint! Jag har nyligen hittat hit och ska bannemej spana in fler bilder av ert hem! Om det finns några och om jag hittar dom förstås! <3

  SvaraRadera
 2. Gud så underbart!!!!! Är riktigt avis!

  SvaraRadera
 3. Det låter ju helt fantastiskt!

  SvaraRadera
 4. Ska bli spännande att följa vad ni syr ihop! Tror jag precis har köpt samma mönster B5152:)

  SvaraRadera
 5. Ha, hemester! Nu har jag lärt mig ett nytt ord! Jag firade det förra veckan, fast jag visste inte vad det kallas. Håller med om att det är underbart att kunna hålla på med det man gillar mest en hel vecka, och utan en massa avbrott. Och du ska göra det tillsammans med en vän, ännu roligare!

  SvaraRadera
 6. Den bästa semester man kan tänka sig: Vid symaskinen! :)

  SvaraRadera
 7. Det låter helt underbart. Både att få ägna en hel vecka åt att "bara" sy och sen göra det tillsammans med någon som delar samma intresse. :)

  SvaraRadera
 8. Åh vad kul! Hade jag inte varit så trött och längtat så förtvivlat efter ljus hade jag gjort samma sak - nu håller jag tummarna för att det blir en veckas "sitta i solen och läsa och titta på horisonten" istället.

  SvaraRadera
 9. Hoppas ni får en helt underbar vecka, jag har varit iväg 2 gånger och sytt en vecka. Helt fantastiskt att få göra detta med likasinnade. Lyxsemester!

  SvaraRadera
 10. Vilken härlig blog du har! <3 Jag är sömmerska från Finland som också älskar klänningar. Jag hoppas att jag lära mer svenska när jag läser din blog. :)
  I understand written text quite well but it's still difficult to speak and make sentences by myself, even I've studied swedish six years in school... : D

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg