Från slott till koja, eller tvärtom

När Thomas fyllde år nyligen fick han en överraskning i present. Egentligen bara ett presentkort på en övernattning men han fick inte veta var. Dagen D knappade vi in en adress, åkte 90 minuter i bil och hamnade här, på Kronovalls vinslott strax utanför Tomelilla.
Vi började med ett glas bubbel och sedan checkade vi in. Vårt rum hade nog närmare 4 meter i takhöjd. Man kunde bo i kringliggande hus eller i slottet. Jag valde självklart slottet. Det var otroligt tjocka väggar så rummet var helt knäpptyst. Ja, hela slottet var faktiskt knäpptyst.Jag hade också bokat in oss på afternoon tea och där satt vi länge och smaskade. Thomas läste sin bok och jag mina Gård och Torp och trädgårdstidningar.


Hej-hej!


Efter vi ätit klart och var rejält mätta gick vi på tur runt slottsägorna.


Det fanns ett litet stenhus som var det sötaste jag sett precis vid vattnet.Och sen satt vi en lång stund och läste på vårt knäpptysta rum före det var dags att byta om till kvällen.


Jag bytte om till vintageklänning från 50-talet.


Slottet är ju otroligt vackert inuti och jag samlade inspiration överallt.


Takmålningar och ljuskronor kan man aldrig få nog av.


Middag åt vi här. Två rätter fick räcka efter massiva mängder afternoon tea. Även här var det helt knäpptyst. Det hade nog inte skadat med lite klassisk musik i bakgrunden för alla satt och viskade under hela middagen. Ungefär som om vi satt på ett bibliotek och åt. Just under maten var den här tystnaden ganska hämmande.Efter maten ägnade vi kvällen åt att spela alfapet på vårt rum. Thomas vann med några poäng.Dagen efter åt vi frukost, packade våra väskor och åkte hem. Hem till vår koja. Inget slott i världen kan ersätta den.Kommentarer

  1. Vilket härligt slott!!! Och vilka fina klänningar du syr!!!

    SvaraRadera
  2. Åh vilket härligt slott och härlig plats att vara på. Att övernatta på ett slott är verkligen en dröm! Ni är ett sånt vackert och härligt par och ni ser ut att ha haft det bra, men kanske borde ta sig tur dit själv :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg