Nysytt! Ileby-klänningen

Jag har sytt en klänning till Anna Ileby, den fantastiska illustratören. Hon råkade ha nästan samma storlek som mig. Ytterst praktiskt!


Anna ville ha en enkel klänning med liten ärm och fick själv bestämma tyget. Hon valde det här från Stoff och Stil. Blommönstret är ljuvligt.I nederkanten på kjolen sydde jag fast ett ripsband i samma färg som rosorna. Även detta band från Stoff och Stil.


Överdelen är fodrad i ett puderrosa foder och fäst för hand på sina ställen. Dragkedjan är en dold variant.


Mönstret till överdelen tog jag från Butterick 5758, ärmarna från min mapp med universalärmar och kjolen veckades bit för bit fram direkt mot överdelen. Kjolen har också djupa och bra fickor. Det behöver man!


Jag hoppas du kommer att trivas i den, Anna!

Stopp och belägg, tänker ni. Du syr väl inte på beställning!?
Det är helt sant. Det gör jag inte. Men jag gjorde faktiskt ett undantag med Anna. Ett slags byte av tjänster. Resultatet av det bytet ser ni i min nya bloggdesign som Anna illustrerat. Så himla fint!
(Klicka in på bloggen så ser även ni som läser i rss-läsare)
Och här kan ni höra Anna berättar om det själv!

Kommentarer

 1. En otroligt vacker klänning! Älskar tyget. Himla härligt mönster och färgerna är magiska :D

  SvaraRadera
 2. Underbart fin klänning, en riktig sommardröm. Tror nog det blir en favorit för mottagaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja jag hoppas det blir en favorit!

   Radera
 3. Hoppas att du får tid att visa hur du gör de där kjolarna vid något tillfälle.. Jag, som är nybörjare fortfarande, skulle icke våga mig på att bara börja vecka en bit tyg direkt på överdelen. Kan inte ens föreställa mig hur det går till! Haha! Underbar klänning förresten! Det där mönstret måste jag verkligen köpa, överdelen verkar funka till allt!! / Fröken Skaarup

  SvaraRadera
 4. Åh, nu har jag läst din blogg i över två timmar, från senaste inlägget, till flera år tillbaka i tiden. Ljuvligt! Önskar att man kunde beställa klänningar av dig, då hade jag varit den trognaste av kunder.

  Men, vad som slog mig var hur lik jag tycker att du är karaktären Betty Parker från, "Welcome to Pleasantville"! Dock är ju du såklart en yngre version. Men, om du inte har sett den, så rekommenderar jag att du gör det! Fantastisk klänningsinspiration om inte annat. Kramar, och tack för all inspiration som jag nu känner mig full av :)  http://filmykino.pl/uploaded/photos/11766/1366652672_16_full.jpg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt. Måste nog kolla på den där serien :)

   Radera
 5. Fantastiskt vacker klänning!

  SvaraRadera
 6. Så söt klänning! Det är så fint när även insidan är arbetad på ett plagg.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg