Nysytt! Knytblusen

Jag sydde två blusar under symestern och det här är den andra av dem. Tyget är ett alldeles ljuvligt viskostyg från B Brodyr i Boden med blåklint på. Ni som följt mig ett tag vet ju att jag älskar blått och vitt i kombination.


Mönstret utgår från Gertie's shirtwwaist dress men jag har ritat om kragen och gjort en knytkrage istället. Jag kortade av kjolen och sydde fast vecken på framsidan och som vanligt minskade jag ner axlarnas bredd. Annars inga stora förändringar. Modellen är ju bra från början och skön med smock i ryggen.


De få gånger jag har byxor på mig behöver jag något att ha till. Det är inte så ofta men jag kan också använda blusen instoppad i en kjol eller till mina snickarbyxor. Jag har redan använt den ganska mycket faktiskt. Bra plagg!

Kommentarer

  1. Helt fantastiskt, plagg efter plagg, det ena lika fint som det andra. You go girl!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg