Nysytt! Symesterklänningen

Vi fortsätter med kläder som syddes under symestern. Det här var det näst sista plagget jag sydde. Tyget har jag fått av Boel för rätt längesedan men det var bara en stuv och jag ville verkligen bestämma mig för något bra före jag klippte i det. Det är ju ett otroligt kul tyg med trådrullar, provdockor, måttband, saxar och symaskiner på. Ett ganska stabilt bomullstyg dessutom.


Jag valde ett väldigt enkelt mönster eftersom tyget är så otroligt mönstrat. Annars hade det bara blivit rörigt, tänker jag. Butterick 5758 var ett bra basmönster till överdelen men kjolen gjorde jag till en egen rakare variant så att tyget skulle räcka till.


I ryggen är den lite mer urringad. Det blir en skön och rolig sommarklänning! Och fin med kofta till framåt kvällen.

Kommentarer

 1. I'm catching up with your blog and I just LOVE this dress. The fabric is amazing (you wouldn't happen to know where to get some?) and I agree that the simple design of the dress works with the fabric, otherwise it might be too busy. I have serious dress envy.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you :) The fabric was given to me and it was the last piece left in the fabric store. It was bought in the north of Sweden. I have never seen it online anywhere.

   Radera
 2. Vilken fantastiskt fin och inspirerande blogg du har! Så glad att ha hittat hit :)
  Underbar klänning det här.
  Vad är det för växt på bilden?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg