April genom Instagram

Nu är vi inne i maj månad som är årets mest arbetsintensiva månad för mig. Det är oundvikligt att bloggen liksom sömnaden blir lidande av det. Men vi kan kolla lite på vad som hänt på Instagram den senaste tiden.

Den här killen har hunnit fylla ett år nu! Det gjorde han i mitten på april. Vi är så förälskade i honom.


Bokskogen har slagit ut och man i gröna lövsalar. Bästa tiden på året. Allt börjar om.


Lökarna jag satte i höstas lite här och var har slagit ut. Jag valde lite udda sorter i glada färger. Till hösten ska jag sätta många fler. Tulpaner på våren är ett riktigt lyckopiller.


Jag åker snart till Nalen i Stockholm för att sjunga med swingorkestern. Jag ska försöka en långklänning i paljettyg klar tills dess. Jag friklipper utan mönster och nålar mot provdockan. En rolig och lite vågad metod men det var så jag började sy en gång i tiden. Jag har ju sällan svart på mig men är det svart med paljetter på så går det bra.

 

Ljuset i skolsalen är magiskt nu på dagarna och långt in på kvällen.

Jag far skytteltrafik till plantskolan och har dille på att stoppa växter i jorden. Tids nog ska den här minneslunden för växter bli den vackra och lummig trädgård jag ser för mitt inre.


Senast köpte jag Azalea, japansk lönn, rosenbräcka, potatisblomma, prästkragar, geranium och pioner. Och före det flera clematis och klätterrosor som ska få växa och klättra. Växter som också ska dofta gott om kvällen.


Jag har gjort en ny rabatt bredvid den stenlagda uteplatsen. Och fixat en rosenbåge som ska få bli grön och växtbeklädd. Genom rosenbågen kommer man bort till där hängmattan brukar hänga.


Vissa dagar har jag stannat hemma och suttit ute och jobbat. Med lite god vilja kan man se det man behöver på datorskärmen och lyssna på fågelkvitter samtidigt. 


Och så har grillsäsongen börjat och man kan sitta där i den varma kvällssolen och bara njuta.


Kommentarer

 1. Å, vilka fina bilder! Och den där svarta paljettklänningen ser ut att bli fantastisk... ha en rolig Nalen-kväll! :)

  SvaraRadera
 2. Alltså den där svarta klänningen med drapering ser helt fantastisk ut! Väntar att få se den på!

  SvaraRadera
 3. Klänningen ser ut att bli jättesnygg! Men varför syr du mer efter mönster nu, än när du var mer ovan? Trodde det var svårare att klippa å nåla ihop själv. Önskar att jag hade en provdocka, så jag kunde testa :)

  SvaraRadera
 4. Hej! Det här är så himla random men jag läste dina fakta om dig själv på instagram. Och ofrivillig barnlöshet tycker jag är väldigt tråkigt. Vill bara ge dig ett tips om en gynekolog i Sundsvall som heter Ludmila Ondrasek som har hjälpt massvis med par att få barn.

  SvaraRadera
 5. Hejsan! Saknar dina blogginlägg! Vore jättekul att läsa om framtida planer när det gäller både inredning samt trädgårdsfix!
  Allt gott!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg