Nysytt! Hawaii-klänningen


Jag har sytt en massa i sommar men inte suttit mer än absolut nödvändigt vid datorn. Nu har jag äntligen fått tummen ut att fotografera lite av det jag sytt. Här kommer den allra senaste klänningen.


Tyget är ett blåblommigt viscosetyg jag hittade i tygaffären i stan. Först var jag lite skeptiskt men nu bara älskar jag det. Och så är jag himla förtjust i bra viscosetyger. Så väldigt sköna att ha på sig.


Jag köpte knappar som var 20 mm breda som man kunde klä med samma tyg som klänningen. Det blev så fint.


Till överdelen använde jag mitt nya favoritmönster Butterick 5846. Det ser ganska tråkigt ut på illustrationerna men i verkligheten är det ljuvligt. Det verkligen andas 40-tal!
Det är dessutom öppna sydda veck både fram och bak vilket verkligen framhäver midjepartiet och ok med veck både fram och bak. Kjolen med några motveck var ett eget påhitt.


Några små justeringar gjorde jag. Jag kortade överdelen med 2 cm och likaså axelbredden och sen kortade jag också ärmarna rätt rejält. Sen var den helt perfekt! En ny favorit i garderoben!

Kommentarer

 1. Love, Love ! Önskar att jag vågade sy

  SvaraRadera
 2. Verkligen jättesnygg! Uppskattar att det var några nära bilder, så att man verkligen kan se mönstret på tyget :) Har önskat ibland att det fanns närbild på tyget, när tyget varit mönstrat på dina fina klänningar.

  SvaraRadera
 3. Alltså du är så väldigt duktig!!
  Jag vill gärna själv börja sy, men jag vill sy klänningar, mycket liknande de du syr. Jag förstår ju att det krävs sjukt mycket övning och att jag kanske får börja med typ en kjol. Men ändå - behöver man en provdocka? Eller blir det lika bra ändå? Har du några boktips eller tips på sidor på internet? En kurs är ju så sjukt dyr så jag du tar om det inte är bättre att lägga de pengarna på tyg istället och lära från misstagen...?
  Hoppas innerligt på svar:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ida! Klart du ska börja sy men du ska börja med något väldigt enkelt för att bygga upp din kunskap och ditt självförtroende. Du behöver inte ha en provdocka direkt men det kan underlätta på sikt. Tipsar om Tillys bok 'Love at first stitch' som både innehåller enkla mönster och grundläggande tänk. Prisvärd! Sen räcker det med en maskin som har raksöm och sicksack och lite tålamod. Dessutom finns det många forum (ex facebook) där du säkert kan få både hjälp och pepp att komma igång.

   Radera
 4. Åh, så fin! Önskar att jag hade en så bra lokal tygbutik som du verkar ha :)
  Undrar om jag kan få rådfråga dig i en tygfråga? Har hittat ett jättefint tyg som är i peachskin, kvaliteten verkar vara polyester (vet inte om peachskin kommer i nån annan kvalitet annars), tror du att det funkar att sy en klänning i eller kan det blir för svettigt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, har lite dålig koll på vad peachskin är. Men generellt sett är inte polyester så skönt direkt mot huden, eller till plagg som sitter tajt. Det andas ju dåligt.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg