Nysytt! Rosklänningen

Det här tyget hittade jag på Stoff och Stils hemtextilavdelning och det är en bomull med lite syntet i. Väldigt mjuk, behaglig och tunn. Klänningen syddes under min och Annemaries första symester i början på sommaren. Det är inte första gången jag använt hemtextil till mina klänningar.


Det här mönstret är som en gammal god vän. Det kommer från en vintageklänning som jag älskade men som inte kunde lappas och lagas längre. Den hade blivit så skör. Så den fick nytt liv genom att bli mönster till nya generationer. Just denna gång lät jag den gå lite högre upp i ryggen.


Kjolen är ett eget påhitt. Ett rektangulärt tygstycke som jag veckat runt midjan. Och tyget är så himla vackert, eller hur?


Jag gillar när kjolen slutar strax under knäet så det är tur att man kan sy själv. Det brukar inte finnas ett överflöd av sådana i butikerna.


Kommentarer

 1. De tyget har jag tittat och klämt på så många gånger, riktigt snyggt! Du inspirerar mig, inte bara till att sy och skapa, utan även att försöka hitta tid till att sy.

  SvaraRadera
 2. Modellen passar verkligen att sys i just detta vackra tyg. Fint med motvecken på kjoldelen!

  SvaraRadera
 3. måste bara säga att jaf blir så sugen på att prova på att sy en egen klänning varje gång du gjort nåt nytt! De blir ju så himla fina!

  SvaraRadera
 4. Vad är det egentligen för skillnad på hemtextil, tänker gardintyg i bomull, och modetyg, tänker vävt bomullstyg? Tyget är jättefint å passar jättebra till den modellen! Både mönster-modellen å du-modellen :)
  Den grönrandiga var också jättefin å måste ha varit väldigt kul att sy. Blir jätteinspirerad :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I textila tyg kan det finnas mer syntetiska material, de kan vara lite grovare ibland också men annars är det inte så stor skillnad, vad jag vet. Försöker undvika material med för mycket syntet bara.

   Radera
 5. Så vackert! Älskar tyget <3

  SvaraRadera
 6. vilken dröm att kunna sy lika fint som dig! du är inte intresserad av syjunta? ;)

  SvaraRadera
 7. Det där med längd på klänning - hur svårt kan det vara!? Men det är faktiskt helt jättesvårt att hitta en klänning i affären idag som räcker lite längre än till en lolitalook (dvs mitt på låret). Jag vill också ha klänningar som går ner till knäet, åtminstone till lite strax ovanför. Så det känns bekvämt att röra och böja på sig utan att det glipar eller att man får sitta med rumpan bar på kalla underlag eftersom klänningen inte räcker. Men det ä skitsvårt. Vad är grejjen med att alla klänningar måste vara korta som på sextiotalet!? ... Måste sy mer själv helt enkelt.

  SvaraRadera
 8. Jag hade sån tur och hittade det här tyget i en affär som skulle slå igen och därför reade ut det för halva priset :-D

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg