Nysytt! Den rödsömmade snickarbyxan

Jamen hej. Nu bloggar jag lite igen! Symaskinen får ju sällan vila i det här hemmet.

Jag har sytt ännu ett par snickarbyxor från Wearing History. Mitt första jeanspar krympte på längden (trots att jag förtvättat tyget) och har mer övergått till att bli vardagsbyxor. Det är ju onekligen sköna och praktiska byxor att använda när man fixar och donar.


Den här omgången valde jag röda sömmar och röda knappar och jag förlängde byxorna ganska mycket för att kunna vika upp dem. Och till skillnad från den röda overallen behöll jag krysset i ryggen. Jag valde dragkedja i sidan istället för den knäppning som mönstret föreslår.


Byxorna fick röda hjärtsömmar på bakfickorna! Jag var nitiskt noga med att få de röda sömmarna exakta och det lönade sig. Eftersom jag nästan alltid kollar på film samtidigt som jag syr blir jag inte otålig trots att det tar lite extra tid. Hellre färre noggranna plagg en flera slarviga är min filosofi. Dessutom ritade jag om överdelen något. Jag har märkt att på mig kan modellen bli lite pösigt under armhålan och det är inte så snyggt med så mycket övrig volym i byxorna. Den observante märker nu den pälssamling som Snoddas lämnat på högra bilden här under...

Men vem kan säga nej till något så sött. Han är bortskämd och vet om det.


Redan har jag använt dem ganska mycket. Jag trivs väldigt bra i snickarbyxor i den här modellen. Jag köpte mitt mönster som e-mönster och skrev ut det på egen skrivare. Lite pilligt att klistra ihop sidorna och klippa ut men det går bra. Den otålige kan ju beställa hem pappersvarianten.

Kommentarer

 1. Som vanligt kliar de i fingrarna när jag läser din blogg!!

  SvaraRadera
 2. Superfina! Vad spexigt att kolla på film samtidigt som man syr!

  SvaraRadera
 3. så fint!! vad bra, tänker jag, att du tar tid på dig att sy fint och noggrant, det skulle bli så många plagg annars, med tanke på hur mycket tid du spenderar med symaskinen ;) jag tycker att det är bara rätt att göra saker fint när man skapar dem med sina två händer!

  SvaraRadera
 4. Åh vad härliga byxsisar! Jag vill också ha :D

  SvaraRadera
 5. Jättefina! De röda sömmarna är ju pricken över i - speciellt hjärtanen. Byxorna ser väldigt sköna ut. Jag tycker om när hängslen går i kors bak - de stannar kvar där de ska vara då. Jag hade inte hört talas om Wearing history förut så jag kollade in där. Mycket fint, men tyvärr inte så många klänningar. Tack för tipset!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg