Nysytt! Rosor är röda-klänningen

Den här klänningen är relativt nysydd. Jag köpte tyget på Ohlssons tyger i Sickla centrum i augusti när jag bodde i närheten för inspelningen av Hela Sverige Syr. Det var det sista på rullen men det räckte gott och väl till en klänning. Det är en härligt mjuk bomull med mörk botten som passar bra nu i höst och vinter med kofta till.


Mönstret till överdelen är samma som till Påfågelklänningen och kommer från Butterick 5880.  Denna gång fick jag problem med för mycket tyg mellan axel och bröst av någon anledning men löste det genom att sy två insnitt där. Man får improvisera ibland.


Jag sydde ett skärp till i samma tyg. Bältesbucklan är gammal men jag kommer inte ihåg var jag hittade den. Jag använde ett påstrykbart linningsmellanlägg som stomme för skärpet från Stoff och Stil.


Av det tyg som fanns kvar efter jag klippt ut överdelen var det enklast att pussla ut en enkel kjol från ett rektangulärt tygstycke. Några motveck på varje sida och en enkel maskinsydd fåll till det.


Jag är nöjd med klänningen och trivs bra i den. Klänningar med mörkare botten och varmare tyg behöver jag nu över vintern. Det får bli tema för kommande projekt, tror jag.

Kommentarer

  1. Vilken härlig klänning! Både tyg och modell!

    SvaraRadera
  2. Superfin! Tyget är verkligen jättehärligt!

    SvaraRadera
  3. Allt du syr är så himla välsytt och fint! Du är så duktig :) /Märta

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg