Nysytt! Den ljuvligt blommiga

Egentligen sydde jag den dagen före jag skulle åka upp till Stockholm för att spela in Hela Sverige syr. Och det är dessutom den klänning jag har på min pressbild från programmet.Mönstret är en gammal favorit från Butterick 5846. Dom öppna insnitten i livet är väldigt smickrande och ger också en helt annat rörlighet än vanliga ihopsydda.


Tyget är jag så himla kär i. Det är den ljuvligaste av viscoser som jag hittade i tygaffären i stan. Jag ångrar nu att jag inte köpte hela rullen så jag kunde gjort en härlig kimono av samma tyg. Hade funkat hur bra som helst.


Överdelen har ok och även ryggen har öppna insnitt. Skärpet är gammalt från Lindex, tror jag. Och skorna är Swedish Hasbeens Mimmi. Älskar just den modellen och har tre par.


Kjolen är ett eget påhitt med motveck. Som ni ser smyger Snoddas sig in i bilderna. Han är värsta linslusen. 


Vad tycker ni?

Kommentarer

 1. Ännu en jättesöt klänning som du har sytt! Jag tycker det är så fint med oket fram och bak, och tyget är ju bara så himla snyggt!
  När jag syr jackor har jag ofta sådant ok, tycker det blir så bra passform då.

  Kerstin B

  SvaraRadera
 2. Superfint som vanligt! Du är verkligen inspirerande och jag hejar förstås på dig när Hela Sverige syr drar igång.

  SvaraRadera
 3. Vad jag tycker?
  Jag tycker att klänningen är helt ljuvlig men framför allt tycker jag du verkar vara helt underbar! Dina beskrivande texter som är fyllda med passion för sömnad, tyg och mönster gör mig ännu mer sysugen. Längtar tills programmet börjar så jag får höra mer av din härliga dialekt och se dig IRL, fast på tv. Så nästan IRL... Haha

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg