Hejdå Hela Sverige syr

Avsnitt 5 av 6 och semifinal. I kväll var det min tur att lämna Hela Sverige syr. Lite snopet så klart att vara så nära finalen och snubbla på målsnöret men det kan jag inte göra något åt nu. Jag är stolt över att jag fixade stressen för det var verkligen ingen lek och att varenda klänning jag hade på mig i programmet var egensydd. Dessutom var jag den enda deltagaren som låg i topp i exakt alla kreativa utmaningar. Så lite vinnare är jag ändå.

Hela Sverige syr var ett roligt äventyr och jag fick lära känna glada och duktiga människor som delade mitt syintresse. Dessutom gav programmet mig många nya läsare på bloggen och på Instagram vilket förstås är jättekul!

I nästa program ska finalisterna sy en cocktailklänning. Jag skulle sytt en 50-talinspirerad prom dress i duvblått, en riktig tylldröm! Efter all planering vore det ju synd om ni inte fick se den. Så efter nästa veckas final kommer den här på bloggen. Fast sydd till mig - i rött!

Ett stort tack till alla er som skickat så mycket pepp och kärlek till mig och till alla som stoppat mig på stan eller i affären för att säga hej och heja. Stor varm kram för det.
Jag tror faktiskt vi ses lite kort i nästa veckas avsnitt också :)

Jag skriver mer om semifinalen här i morgon.

Kommentarer

 1. I mina ögon är du vinnaren, alla dina saker har varit så fina. Var helt säker på att den tredje platsen var din, blev riktigt förvånad (och lite förbannad) när du inte fick den.
  För mig är du en stor inspiration och jag kommer fortsätta följa dig både här på bloggen och på Insta. Kram
  PS. Vad fint du sminkar dig, såg det i kvällens avsnitt när de zoomade in så man kunde se din eyeliner.

  SvaraRadera
 2. Hej Anna

  Konstigt att du inte gick vidare då du varit i topp på alla kreativa utmaningar, de sa ju att de skulle titta på allt. Besviken, nu är det inte kul att titta på programmet mera. Kram /Anette Wyöni

  SvaraRadera
 3. Vilken besvikelse! Du var helt klart mest värd att gå vidare, men som du skriver, ingen slår dig i kreativitet; där är du drottningen! Ser fram mot en mönsterbok med dina ärmar och andra roliga och kluriga lösningar som du använder. Fortsätter följa din inspirerande blogg. Sy på! //mammanonna

  SvaraRadera
 4. Det har varit så kul att du var med! Du är verkligen väldigt duktig och jag hade hoppats att du skulle varit med hela vägen till finalen, det hade du helt klart varit värd.

  SvaraRadera
 5. Kjære Anna,

  Nå må jeg bare legge igjen en liten hilsen til deg! Jeg kom over bloggen din da jeg sjekket om jeg kunne få tilgang til å se Hela Sverige syr. Men, her i Norge er det visst ikke så lett, så jeg har kun sett avsnittene du har delt på din inspirerende og kreative blogg. Tusen takk! Jeg beundrer stilen din, så gjennomført og lekker. Du er utrolig dyktig og har en naturlig og fin utstråling. Det var synd å lese at du røk ut nå rett før finalen! Men, du er allikevel en flink og begavet sydame, så bare fortsett som før. Jeg kommer til å følge med videre på bloggen din!

  Beste hilsen fra Solveig i Norge som vet en del om hva du har gått igjennom.......

  SvaraRadera
 6. Skrev tidigare men det försvann! Är i alla fall ledsen & besviken för att du fick sluta i tävlingen. Du är ju så duktig på att sy.
  Hoppas att få se dig igen!

  SvaraRadera
 7. DU skulle haft en finalplats, inte jenny eller vad hon hette

  SvaraRadera
 8. Hej! Var helt säker på att du skulle gå vidare och blev konfunderad då Jenny knep den sista platsen... Ofattbart, med den kreation som hon gjorde... Du kan vara riktigt stolt över din prestation i programmet iaf! Härligt med så kreativa människor!! Kram Anci

  SvaraRadera
 9. Åh Anna, så nära :( Jag tycker helt klart att du skulle haft en plats i finalen! Det har varit jättekul att se dig i action och du har verkligen visat på bra och genomförbar kreativitet! Det är lite som i Melodifestivalen - fel klänning vann!

  SvaraRadera
 10. hade jag fått bestämma hade du varit med i finalen :) men det var superkul att se dig så länge ändå. jag längtar att se din coktailklänning!

  SvaraRadera
 11. Både jag och gubben sa neeeej samtidigt igår när vi tittade på programmet, vi ville så gärna se dig i final. Men du är duktig och ska vara jättestolt för vad du gjort i programmet. Tror inte jag skulle vilja byta plats med dig. Fortsätt skapa så vi får se alla dina fina skapelser.

  SvaraRadera
 12. Jag har sett alla program minst två gånger. Tycker absolut du skulle gått till final! Jag gillar din blogg och den förgyller min dag.

  SvaraRadera
 13. Jag är så GRUVLIGT besviken att du inte kom till final! Sett över hela programserien var du den som varit bäst...att slarvighet, gapande och dålig slutfinish ska belönas är för mig en gåta! Inget ont om de andra deltagarna naturligtvis och alla var superduktiga också!
  Ser fram emot din promdess i alla fall!

  SvaraRadera
 14. Vilken besvikelse Anna att du inte gick till final. Du var en värdig vinnare, har följt din blogg länge & du syr jättefina klänningar .Hälsningar Kerstin

  SvaraRadera
 15. Så ni fick veta i förväg vilka utmaningar ni skulle få? Så ni kunde planera vad ni ville göra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Första, tredje och finalen fick vi själva välja mönster/modell i mönsterutmaningen men vi skulle sy och anpassa till en levande modell.

   Radera
  2. Vilket härligt program, synd att någon måste åka ur hela tiden.
   Vilken kreativitet och fantasi ni har bidragit med. Hoppas att programmet får en uppföljare.
   Istället för ALLA matlagningsprogram !

   Radera
 16. Även jag blev förvånad över att du åkte ut. Jag gillar din stil, och hade gärna sett dig i finalen!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg