Hela Sverige Syr - avsnitt 4

Fjärde programmet och temat var barnkläder. Jag tror inte jag någonsin tidigare sytt det före Hela Sverige Syr. Men principerna är väl ungefär desamma, tänkte jag.


Jag är inte särskilt nöjd med första utmaningen. Stilmässigt var det ett bottennapp och det där med fickan (vars babycord var vänd på fel håll) var ju retligt dessutom. Nåja. Barnoverall blev det men jag hade inte satt den på mina egna barn (om jag haft några...)

Roligt att min brorsdotter Vilma var med i programmet. Vilma och min systerdotter Mathilda brukar prova alla kläder i min garderob när de är på besök, fotografera och köra modevisning. Så himla festliga tjejer, det där. Min garderob är bästa utklädningslådan!När den kreativa utmaningen avslöjades kände jag mig som en kalv på väg mot grönbete. Jag hade en tydlig idé klar i huvudet och ville bara köra igång direkt. Faran var som vanligt tiden. Jag skulle hinna göra tre delar: byxor, skjorta och väst/jacka på 2 timmar. Från en fleecetröja och två kökshanddukar dessutom. Vilken udda mix! Jag draperade fram det mesta direkt mot provdockan. De har inte visat så många klipp från det men jag äger på det.
Jag är glad att juryn än en gång var imponerade.Alla gjorde helt fantastiska plagg i den kreativa utmaningen. Tänk vilken maskerad det hade kunnat bli för ett gäng ungar! Magiskt att se. Samtidigt förstod jag att det skulle bli svårt för juryn att välja. Att det skulle bli det första plagget i mönsterutmaningen som blev avgörande. Jag kände mig inte särskilt säker på att få vara kvar. I mitt stilla sinne försökte jag hitta fördelar med att få åka hem. Jag blev glatt överraskad när de berättade att ingen behövde åka hem. Ingen! Vilken cliffhanger till nästa gång!Jag klippte ihop en liten mobilfilm igen. Här är mina stunder i avsnitt 4!Kommentarer

  1. Det blir mer och mer spännande... Ja, veckans avsnitt lämnade oss verkligen med en ordentlig cliffhanger. Men så roligt att alla fick vara kvar. Det är ju så man vill att det ska vara egentligen: Alla vinner. :)

    SvaraRadera
  2. Du är min favorit..älskar dina kreationer ;-)

    SvaraRadera
  3. Alltså jag fick faktiskt ont i magen av nervositet! Så glad att du är kvar, hejar på dig till tusen!!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg