Hela Sverige Syr - semifinal

I semifinalen fick vi i uppdrag att sy ett par byxor i blindo utan sömnadsbeskrivning. Jösses, var min första tanke. Nu är det klippt!


Vid ett tillfälle svor jag en lång härlig jäkla ramsa över att jag inte fick overlocken att fungera. Sen fick jag tvätta munnen med tvål. Det var beskt.

Mitt första par byxor blev ändå ganska fina i slutändan. Om man bortser från att gylfen inte riktigt var rätt sydd var byxorna helt färdigställda, med snygga raka sömmar, snygga pressveck och cool passform. Och när juryn vände och vred på plagget verkade de ju ändå rätt nöjda.


Denna gång visades klipp med Thomas som berättade om sin önskelista till jul...


I den kreativa utmaningen skulle vi göra om en klänning och min blev helt ok trots diverse motgångar och nerver på vägen. Kragen var lite slarvig men i övrigt satt den jättefint på provdockan och cirkelkjolen i fuskmocka fick en fin vippig form.


Än en gång hamnade jag i topp i den kreativa utmaningen. Hipp hurra för det. Jag var faktiskt den enda deltagaren som var det under alla kreativa utmaningar fram till semifinalen. Det är jag extra stolt över.


Tyvärr räckte inte mina insatser för att stanna kvar till finalen. När Andreas vann veckans plagg, Birgitta fick lämna och det stod mellan Jenny och mig så visste jag att det skulle bli jag som skulle få lämna tävlingen. Jag var beredd och därför tog jag det med gott mod. Det låg inte i mina händer längre. Jag är inte mycket för att gräma mig över saker jag inte kan förändra.


Som vanligt har jag klippt ihop en liten film med mina stunder i avsnitt 5. Håll till godo!


Kommentarer

 1. Det har varit så roligt att följa dig i programmet och se dina fina plagg var vecka! Nu blir det inte lika roligt att se finalen, när inte du är med!

  SvaraRadera
 2. Jag kommer att sakna dig i finalen/Carina syr och funderar.blogspot.se

  SvaraRadera
 3. Himla synd att du inte fick vara med i finalen! Det förtjänade du verkligen.
  Den röda klänningen blev så fin, vad kallas den typen av kjol? Skulle gärna vilja försöka mig på att sy en sån men vet inte vad jag ska söka efter för mönster?
  Mvh Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Kjolen var en cirkelkjol. Googla så hittar du massa tutorials på det.

   Radera
 4. Jag är fortfarande i chock att du inte fick vara kvar, var säker på att du skulle gå Vidar när det stod mot Jenny. Fy vilken besvikelse, ruktigtbarg vlev jag på juryn! Kommer se veckans avsnitt, men det kommer ju inte vara samma sak utan dig...

  SvaraRadera
 5. Alltså jag har fortfarande inte smält att du inte gick vidare till final

  SvaraRadera
 6. Förstår verkligen att det måste vara en oerhörd press att sy på tid och med kameror flåsande i nacken hela tiden. Verkar som att du har helt rätt inställning till din insats! Du har gjort ditt bästa och imponerat på mängder av tittare. Bra jobbat! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är lätt att vara kung hemma i tv-soffan men en helt annat femma på plats. Dessutom spelade vi ju in alla avsnitten på raken så man var rätt matt till slut. Tack söta.

   Radera
 7. Jag kan inte riktigt förstå att du inte är i final, det borde du varit! Du är så otroligt duktig på att sy och du hade förtjänat en plats i finalen så mycket! Det blir inte alls samma sak att titta imorgon men så klart jag ska göra det även om min favorit inte är med längre. Jag är imponerad av att du/ni lyckades klara av att sy så mycket fint under press och med kameror som filmade hela tiden.
  Kram Kati

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg