Nysytt! Dahlia by Colette Patterns


Colette Patterns släppte nyligen mönstret Dahlia. Eftersom jag är otålig valde jag e-mönster och skrev ut det själv hemma. Klippa och klistra! Jag funderade på vilket tyg jag skulle använda och det slutade med ett viscosetyg. Det kändes som att det passade bäst med lite fall i tyget till denna modellen.


Kjolen är inte särskilt vid och överdelen har raglanärm. Jag hade lite problem med mönstret faktiskt. Om jag hade följt beskrivningen så hade halsen blivit alldeles för vid. Så jag valde att ta in och rynka den jämnt runt hela halsringningen istället för bara där fram. Det funkade fint. Min sykamrat Annemarie hade samma problem när hon sydde den så jag undrar om det oss eller beskrivningen det är fel på. Det kan ju vara ett tips att vara observant på om ni väljer att sy den.


Dold dragkedja sitter i sidan på klänningen och modellen är ganska anspråkslös. Om jag syr den igen tänker jag nog välja en cirkelkjol istället.

Kommentarer

 1. Har också köpt dahlian men blir n
  mer och mer tveksam till den. Men din var den snyggaste jag sett hittills

  SvaraRadera
 2. Your Dahlia dress is lovely ! I love the fabric you used !!
  That would be a great idea to made it with a circle skirt.

  SvaraRadera
 3. I absolutely love your red spotted version. Well done!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg