Nysytt! Den seriösa i marinblått

Jag hade en fotograf på besök för någon vecka. När hon såg min klädkammare utbrast hon spontant: "Du gillar mönster, va?". Och det gör jag ju! Jag gillar också färgglada plagg. Svart må vara funktionellt och lätt att bära men inte är det särskilt roligt. Härom veckan skulle jag göra en viktig presentation på rådhuset och bestämde mig för att sy något mer "seriöst" och stilrent. Jag rotade fram ett marinblått 10-kronorstyg från B-Brodyr i Boden och skred till verket. Här är resultatet!


Mönstret kommer från Simplicity 1652 och jag sydde modell A. Kjolen i mönstret är rynkad vilket jag inte gillar jag så jag valde en cirkelkjol i stället. Dold dragkedja i ryggen och princessömmar i överdelen. Inga konstigheter 


En liten färgklick fick det bli på slejfarna där jag satte röda sailorknappar med ankare på. Kjolen fordrade jag i ljusblå satin så den inte hakar upp sig på strumpbyxorna. Överdelen är bara infodrad. Alla hårstrån kommer från Snoddas och katterna. Extra piffigt, eller hur?


Tyget är tunt men varmt så den här passar utmärkt i vinter. Röd kofta till kanske eller crazy strumpbyxor.

Kommentarer

  1. "Alla hårstrån kommer från Snoddas och katterna" HAHAHA Bästa accessoarerna! Klänningen är så fin på dig och knapparna gjorde verkligen det lilla extra. Väntar med spänning till i kväll!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg