Nysytt! Gertie-omlotten

Säg hej och välkommen till min första omlottklänning. Mönstret kommer från Gertie's andra bok "Gertie sews vintage casual" som innehåller en hel del mönster jag kan tänka mig att prova framöver.


Tyget kommer från B-Brodyr i Boden och köptes för rätt länge sen. Det är någon slags blandning som har fint fall och draperar bra.


Omlottmodell är fint eftersom det både är smickrande och praktiskt. Den markerar också midjan och en drar åt så mycket man kan och vill, så att säga. Kan säkert funka bra på kommande julbord när man behöver mer plats för sillen och lilla laxen.


Mönstret var inte särskilt svårt och instruktionerna i boken är lätta att följa. Jag är bättre på engelska fackuttryck än svenska men även om du inte kan engelska så bra är bilderna mycket pedagogiska.


Nästa gång jag syr den kommer jag nog göra kjolen lite vidare. Jag trivs bättre när höfterna får fritt spelrum. I vilket fall blir det ett bra tillskott i vintergarderoben med  en kofta och tjocka strumpbyxor till.

Kommentarer

 1. Jätte fin. Vill också sy den. Har boken och ett tyg i batik tryck från Stina Jakobsson som kommer passa jätte bra. Längtar tills jag får börja.
  Trevlig söndag Anna. ��������

  SvaraRadera
 2. Tack för all glädje och inspiration du sprider! Har precis beställt Gertie´s böcker och hoppas samla lite mod för att bära klänning oftare =)

  SvaraRadera
 3. Supertjusig! Är verkligen sugen på att köpa den boken

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg