Nysytt! Den vita underklänningen


Jag försöker visa upp resterna av det jag sydde under 2014 de närmaste dagarna inför den kommande årssammanfattningen. Eftersom jag avslutade året med en symester blev det en del sytt på sluttampen.

Det här är min första underklänning i ett härligt microfiber-tyg. Jag har ingen aning om den exakta blandningen eftersom jag köpte det som outlettyg för 10 kr/metern. Men skönt är det och alldeles lent. Stretchspetsen hittade jag på Gittes Stuvkälla i Rinkaby, Kristianstad.


Mönstret är Buttericks B6031 och redan nu kan jag säga att jag kommer sy flera av dessa underklänningar. De går snabbt att sy och kan lätt varieras i olika längder och med olika tyg och spets. Dessutom är de både underbara att sova i eller ha under vanliga klänningar för lite extra värme under vinterhalvåret. Trosorna som också finns med i det här mönsterkuvertet har jag inte provat ännu. 


Just den här första underklänningen blev ganska tajt eftersom jag vände stretchen år fel håll så den är mer en bodyslimmer än en slapp underklänning. Jag har redan sytt fler med stretchen år rätt håll men de hamnade på det nya året. Jag sydde ihop hela klänningen med overlock och tvillingnål och då gick det jättesnabbt. Rekommenderas!


Kommentarer

Populära inlägg