Nysytt! Idas klänning

Den här lilla klänningen sydde jag som en julklapp till min brorsdotter Ida. Den är lite stor än så längre men jag tänker att den blir perfekt att svira runt i till sommaren. Ida är snart två år och klänningen är sydd till en treåring. Den har söta små knytband för att dra in den i midjan vilket jag hoppas gör att man kan ha den både tidigare och senare än 3 år.


Bomullstyget kommer från Stoff och Stil. Det vita kragtyget kommer från Ohlssons tyger.Spetsen kommer från min samling med vintagespets.


Knapparna hittade jag i min lilla knappbyrå. Vita små blommor!


Även fållen är upplagd och piffad med ett vintageband.


Mönstret jag använde kommer från New Look 6884 och var rätt roligt att sy. Det fanns flera variationer men jag valde ärmlös eftersom jag såg det som en sommarklänning.
Jag hoppas lilla Ida blir nöjd med den. Hon var inte still många sekunder men jag lyckades knäppa den här bilden när hon hade den på sig.
Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg