Stylar om klänning i magasin!

Det nya numret av dans- och schlagermagasinet Får jag lov kom precis ut i handeln och gissa vem som har stylat om och gjort om en scenklänning från oanvändbar till helt ny i ett fyrsidigt reportage? Moi!


Strax före jul hade jag sångerskan Carolina Skaarup Olsson på besök här i gamla skolan. Hon plockade med sig tre scenklänningar hon vill förändra och som jag fick fria händer med. Jag valde ut en av dessa.Den svarta klänningen jag valde var med på omslaget till bandets första skiva men var så kort att den sedan nästan nästan aldrig kunnat användas. 


Mellan kl 9 och 5 var Carolina här. Hon tog det lugnt och tog små tupplurar i min röda sammetssoffa vid kaminen medan jag jobbade och fotograferade. Lite knixigt var det att ta bilderna själv samtidigt som jag skulle sy, men det gick bra! 


Jag valde att först göra om klänningen till ett linne. Klipp-klipp. Och så gjorde jag den svarta tyllkjolen fristående med ett brett midjeband. En svart tyllkjol kan man "klä upp" med paljettöverdel och "klä ner" med en t-shirt eller vit skjorta nerstoppad. I vilket fall skulle detta ge Carolina fler val i framtiden. Linnet kan hon ju använda till jeans om hon vill. Dessutom flyttade jag rosetten på linnet upp mot axeln och justerade lite av vecken med handsöm.


Fem meter svart tyll användes till kjolen. Mer tyll hade jag inte hunnit med med tanke på tidsramen. Jag ville hinna fotografera slutresultatet i dagsljus. Jag använde inte mönster utan tog midjemått och gjorde midjebandet utifrån det. En enkel halvcirkelkjol i viscosefoder blev underkjol och sedan veckades tyllen mot midjebandet i fler lager. 

Flygeln är perfekt när man ska klippa och arbeta en stund stående. Alla som syr borde ha en flygel! Det är dessutom Snoddas utsiktsplats ut mot vägen. Han ligger däruppe på ett fårskinn och vaktar oss.Före och efter! Jag var jättenöjd och det var Carolina också. Så himla roligt och kreativt projekt att göra. Carolina använde det för första gången på deras spelning på nyårsafton.
Ut och köp tidningen. Ute i butik den 3 februari! Prenumeranter får den någon dag tidigare.Tygerna jag använde sponsrades av Ohlssons tyger.
Här kan ni läsa exakt hela artikeln!

Kommentarer

 1. Åh vad kul! Jag brukar läsa Får Jag Lov, så nu ser jag verkligen fram emot nästa nummer. Det är fortfarande nr 6 2014 som finns ute i butikerna. Vet inte när "ditt" nummer kan tänkas komma. Eftersom Får Jag Lov ofta är inplastad tänkte jag "varna" andra som vill läsa om din fina omstajling så att de inte köper fel nummer. Antar att det är nr 1 2015 som du är med i? På pressbyrån.se står det att nästa nummer ska komma ut i April, men det kan ju inte stämma. Kunde inte hitta nån info på fjl:s hemsida heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det tänkte jag inte på. Den kommer ut i butik på tisdag! Lägger till det.

   Radera
 2. Vad fint det blev, tummen upp. På tal om tidningen Får jag Lov, så kommer den ut i butikerna 3:e februari. Vilken tur jag har som prenumererar, då får jag den någon dag innan ;)
  Jag kan tro att Carolina är supernöjd med klänningen, du är super bra Anna!

  SvaraRadera
 3. Återbruk är så bra! Och klänningen förvandlade du till något fantastiskt vackert! :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg