Tre saker om tre saker

Jag har varit ganska dålig på att blogga om andra saker än sömnad det är senaste året. Poängen med bloggen för min egen del är också att den blir ett tidsdokument, en slags minnesbok. Så jag tänker att vi sammanfattar lite av det senaste som hänt med hjälp av talet tre!

Tre fina saker jag köpt/fått på sistone.
1.  Två underbara stickade dockor från Blabla-kids. Såg dem i någons Instagramflöde och kunde inte låta bli.


2. En köksklocka i porslin som man måste vrida upp. Den tickar hemtrevligt i köket och har den bästa av färger.


3. Min syster berättade att hon hade en barnstol i sina gömmor som jag kunde få och att den var grön. Och vilken grön färg sen. Och vilken barnstol. Precis en sån jag såg för mitt inre. Tack syster!Tre saker jag inte visste om att vara med barn.

1. Att det kan klia på magen när den växer. Ibland, särskilt när jag har strumpbyxor (vilket jag har typ varje dag) så kliar det något så överjävligt att jag helst vill ta en stålborste och riva på skinnet. Istället smörjer jag magen med barnolja och det hjälper något. Jag har nog aldrig varit så mjuk som nu.
2. Hur foglossning känns. Min började så smått ganska tidigt. Efter en konsert i Danmark och en dags strosande i Köpenhamn nyligen så linkade jag runt här hemma som en 100-åring. Varje steg kändes som ett knivstick. Så långa promenader kan jag bara glömma. Vissa dagar känner jag inget alls och vissa vankar jag fram lite försiktigt. I lagom mängd går det bra.
3. Det här med att okända eller ytligt bekanta kommer fram för att känna på min mage. Alla begränsningar om "this is my space" verkar försvinna när en gravid kvinnas mage börjar synas. Helt utan hämningar kommer folk fram och lägger sin hand på min mage för att känna. Kan tycka att det är lite lätt besvärande. Tänk er om man gjorde motsatsen på en man som börjar bli rund om magen "Åh, här var det pondus minsann!"Tre saker om vindsrenoveringen.

Jag har ju börjat arbetet med att inreda den fd slöjdsalen här i skolan. 60 oisolerade kvadrat som varit iskalla på vintern och bastuvarma på sommaren ska nu bli sovrum, allrum, hall och toalett.
1. Ritningen på hela spektaklet ser ut så här. Mina datorskills kommer till nytta när det ska ritas upp och planeras. Jag siktar på gamla pardörrar i fil mellan rummen som kan stå öppna på dagen, en vacker gjutjärnskamin vid murstocken och så isolerar vi endast med naturliga material av papper och träfiber. Ingen plast och glasfiber här.


2. Det där med att alla byggvaruförsäljare och hantverkare i första hand ställer frågor till min man (om han är med). Det första han gör är att hänvisa frågan vidare till mig eftersom det faktiskt är jag som bygger och leder den här renoveringen och allt annat byggnadspraktiskt här hemma. Men tänk ändå hur djupt rotat det är att tro att det nödvändigtvis bara är mannen som kan snickra. Det är faktiskt inte rocket science.


3. Jag längtar så himla mycket efter att komma fram till de roliga delarna i renoveringen. Att riva bort gammalt, förbereda och isolera har väl sin charm men att få börja spika upp nytt, tänka och klura och verkligen börja skapa något eget är så mycket roligare. På Instagram kan ni följa renoveringen på hashtag #vindsrenoveringen. Idag sattes två vindsfönster in i mellanrummet. Nästa steg är att bygga på balkarna med reglar och förbereda fickor för cellulosaisoleringen som ska sprutas in.

Kommentarer

 1. Jobbade i butik under bägge mina graviditeter och blev lika förvånad/förfärad varje gång någon tafsade loss på magen. De hände flera gånger i veckan och både av stamkunder och helt okända människor. Creepy!

  Tack för din blogg Anna, blir lika glad varje gång jag ser att du gjort ett nytt inlägg. Du inspirerar mig på så många sätt!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Alltid lika trevligt att läsa dina inlägg. Tips om graviditetsklåda: jag höll på att klia mig blodig. Blev remitteratd till hud där jag fick sola i psoriasissolarium några månader. När det blev sommar fick jag order att sola på riktigt. Jag hade världens brunaste mage och ingen klåda. Prova vettja!

  SvaraRadera
 3. Hej Anna.
  Ska ni spika luftspalt mot taket eller ska ni använda isolering som inte behöver luftspalt? Har hört att det finns men vet inte riktigt hur det fungerar. Bara så att ni inte "glömmer" att det ska cirkulera luft upp till taknocken. Kram på dig.
  Mvh Anette Wyöni

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska självklart ha luftspalt mot taksvallet. Det glöms inte bort :)

   Radera
 4. Åh, älskar din blogg och när du bloggar, saknar det när det är så sällan. Skulle vara kul att veta mer om renoveringen och allt!

  SvaraRadera
 5. Åh, älskar din blogg och när du bloggar, saknar det när det är så sällan. Skulle vara kul att veta mer om renoveringen och allt!

  SvaraRadera
 6. Åh! Jag ville hugga handen av alla som tog en på magen under graviditeten! Skrika "vad tror ni ger er rätten helt plötsligt?!"

  SvaraRadera
 7. Hade väldig foglossning med nummer två så jag vet hur det är att vanka fram som en anka :-s
  Mitt tips är ett stödbälte, hjälpte mig massor!
  http://www.gulare.com/privat/index.php/catalogsearch/result/?q=st%C3%B6db%C3%A4lte

  Och tack för en inspirerande blogg!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg