Nysytt! En röd moneta

Jag ligger efter med fotograferingen av saker jag sytt efter nyåret. Här är bland annat en röd Moneta med helcirkelkjol, till skillnad från det rynkade originalet. Jag tycker inte rynkad midja är särskilt smickrande på min kropp. Cirkelkjol eller lagda veck blir slätt och bra.Jag experimenterade en del med stretchtyger efter jag fick reda på att jag var på smällen. Det var dock en kort expedition eftersom jag kom på att jag ändå gillar vävda tyger allra mest. Jag fortsätter lägga krutet där. Beroende på hur mycket jag sväller i den här graviditeten kanske jag ändå måste krypa till korset så småningom men inte än. Inte än...
Just nu är jag bara i vecka 22!


Har ni inte testat Monetan kan jag verkligen rekommendera den. Den sitter som en smäck och är lätt att sy. Äger du dessutom en overlock är det gjort på ett par timmar.

Kommentarer

 1. Tack för din fin fina blogg som jag följt en massa år så du känns som en gammal god vännina fast jag aldrig skrivit något till dig förut!
  Hur gör jag för att få till en helcirkelkjol till mitt Moneta mönster?
  Linnea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du syr överdelen som vanligt. Cirkelkjolen i sig finns det massor med tutorials som förklarar. Och vill du inte ha en full cirkel kan ju en 1/2 eller 3/4-dels-kjol vara lika fint.
   https://www.google.se/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=circle%20skirt

   Radera
 2. Super fint! Enkel modell också. Det är ju alltid skönt när man ska sy :D Då går det fort! Ser superskön ut :D

  SvaraRadera
 3. Hi Anna,
  Your Moneta is very lovely. I really like the idea of a circle skirt with the bodice. I have plans for one during this summer.
  Thanks for the inspiration!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg