Andra prioriteringar

Ni vet den där vindsrenoveringen jag höll på med. Den är lite lagd på is nu. Våren kom och vem vill vara inne då? Så jag drog igång lite trädgårdsprojekt istället. Som projektledare älskar jag att se allt som små projekt. En bestämmer sig för något och sen genomför man det. Klart? Pang på nästa grej!

Pallkragarna på ängen har plockats bort och jag byggde nya på hjul som står nära en varm vägg invid huset. Det ska mycket till om mördarsniglarna ska ta sig upp i dem. Min pallkrage på ben som stått ute i flera år och blivit ganska ful fick också lite grå slamfärg på sig. Pallkragarna smälter in bättre där de står nu. Jag har satt gamla fönster med gångjärn i mitten på kragarna som bildar ett slags drivhus.


Rhododendronbuskarna blommar för fullt men faktiskt minst två veckor senare än förra året. Det har ju varit en kall eländig vår i år. 


Jag gödslade rejält med kogödsel i år och det har gett resultat. Note to self, för nästa år alltså. Gödsla!


I helgen jämnade jag till den nya platån och klädde sedan in ytan med ogräsduk. Ovanpå den kommer i veckan marmorsingel i mindre tumlad storlek som ska vara lite mjukare att gå på. 


Intill muren har jag planterat rosor. Jag satsade på sorter med mycket doft för det doftar så gott på kvällen. Ett högt rosentorn ska hålla upp en klättrande gulrosa ros på vänstra sidan trappan. Platån är den plats där solen hänger kvar längst på kvällen. Där ska finnas stolar att sitta på och en massa krukor med blommor i. Om det bara blir hälften så bra som det ser ut i mitt huvud så är jag nöjd.


Jag får inse mina begränsningar i år men nästa år vill jag också bygga en liten redskapsbod där nere och kanske gräva en porlande damm. Jag är uppvuxen vid porlande vatten och saknar det lite grann här. Jag bygger min oas, ett jordkorn i taget och är det något som trädgårdsarbete lärt mig så är det tålamod. Eller nja, jag har fått acceptera att det tar tid för saker att växa.

Kommentarer

 1. Vilket underbart hus och trädgård ni har. En dröm!

  SvaraRadera
 2. Hej Anna! Underbar trädgård skapad av nån med stil och harmoni. Vi gjorde en härligt porlande trädgårdsfontän, " stor koppargryta, trädgårdsfontän, borrade hål i botten för att dra ut elsladden och tätade sen, rogivande porl, vattenlek för barn, och en lite näckros i så va vi jättenöjda. Kanske ett enklare , hanterbart projekt för ett snabbare porl på 1 dag, inför dammen. Ha en härlig stund i trädgården

  SvaraRadera
 3. så vackert, en riktig dröm.
  Hanna

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg