Fröken Solsken då och nu

Signe växer och utvecklas i en härlig takt. Hon kallas dagligdags för Fröken Solsken här hemma. För det mesta är hon på ett gott humör.

Det här var vårt allra första familjeporträtt. Hon var knappt en vecka gammal och drunknade nästan i den randiga lilla overallen i storlek 56 hon hade på sig. Hon var ju bara 47 cm lång. Det är först när man ser tillbaka på alla gamla bilder som man faktiskt ser hur mycket hon växt.
En sån liten räka hon var.


Här sitter hon 6,5 månad gammal, i exakt samma overall och trots att hon är 62 cm lång nu så passar den perfekt nu. Vintagevagnen från 50-talet har hon även sovit i på nätterna fram tills nu. Jösses, vilket bra köp det var! Nu använder vi vagnen på dagen mest. Hon har sina favoritleksaker i den och får följa med varhelst vi rör oss i huset. Hon pysslar i långa stunder själv och gärna med ett måttband hon fått av mig. Det och ett par ärvda plastnycklar är favoritgrejerna.


Nu finns det en ungefärlig rutin för dagen som hon mår bra av och som gör att vi kan planera våra dagar bättre. Ett långt tag ammade jag varannan timme och höll på att gå i väggen. Jag kände mig nästan som en mjölkko eller ett vandrande mjölkpaket. Och ingen berättade direkt hur ont det kan göra. Nu äter hon både gröt och "vanlig" mat så ammandet har minskat ner till tre gånger om dagen.


Både vagnen och rutinen har gjort att jag kan börja vara lite kreativ igen. Igår fick jag sy säkert i 45 minuter medan hon glatt jollrade i vagnen med måttbandet. Det känns himla bra att vi redan delar ett intresse.

Kommentarer

  1. Herregud, vilken söt unge ni fått till ni två 😊. Hon är helt underbar! Sista bilden är så himla fin. Skulle passa som affisch i härlig retro-stil. Signe poserar som om hon aldrig gjort annat 😚

    SvaraRadera
  2. She is so beautiful, like her mama! I am glad you can now get some time for sewing.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg