Nysytt! Blomsterbårdsklänningen

Under årets spelning med swingorkestern på Nalen i Stockholm hade jag som vanligt något egensytt på mig. I år blev det inte fullt lika glamouröst som med Glamourpaljetten jag hade sist men jag var ändå nöjd och bekväm i den här. Det är en siluett jag gillar.


Jag älskar tyger med en mönsterbård eller olika mönsterriktningar. Bomullstyget hittade jag för övrigt via bloggen By Gum by Golly som tipsade om Hearts and Found på Etsy. Meterpriset var billigt men frakten var jättedyr. Jaja, det fick svida lite och tio dagar senare hade jag ett paket med 2 kilo tyg från Vietnam. 3 olika tyger beställde jag varav två med detta mönster men i olika färgställning. Jag beställde dels denna blå färgställning men även samma tyg i rött. Den röda klänningen håller jag på att sy i detta nu.
TIPS: Jag såg nu att Hearts and found hade fått in flera nya vackra tyger men mitt klickgalna finger får hålla sig lite. Men tips-tips för er andra. Hon syr även upp fina klänningar för den som inte vill sy själv.


Jag valde att lägga den lite mer sparsmakade delen av tyget upptill och den överdådiga blomsterbården nertill på kjolen.

Mönstret jag använde var en något modifierad version av By Hand Londons Anna Dress. Jag ändrade urringningen något så den blev djupare där fram. Jag tycker inte om när det sitter för högt upp i halsen. Dessutom förlängde jag ärmen lite grann. Det jag gillar med överdelen på det här mönstret är de öppna insnitten fram på livet. De liksom öppnar upp sig mot bysten då och det är snyggt och smickrande. Kjolen är bara ett långt rektangulärt tygstycke med medveck runtom. Detta för att blomsterbården skulle hamna i nederkant som den gör vilket blir möjligt med rak fåll.


Dold dragkedja i ryggen, som ni ser. Klänningen är lite skrynkligt pga orkade inte stryka inför fotograferingen men ni får tänka bort det. När jag äntligen fick ändan ur att fotografera min projekt så kunde inte skrynklorna stoppa mig.

Tyget är så galet fint i färg och form så när jag fick lite tyg över så sydde jag också lite fina saker till Signe. De ska ni få se i nästa blogginlägg. men här kommer en sneak peak!Min avkomma alltså. Hur fin?!

Kommentarer

 1. En riktig dröm, så fin!!

  SvaraRadera
 2. Så fin klänning både på dig och lilltjejen.
  Hanna

  SvaraRadera
 3. Jättefin Signe. :) Och fin klänning.

  SvaraRadera
 4. Wow! Jag tänkte säga att det var det perfekta tyget, tills du berättade att det också finns i rött... Kan knappt bärga mig att få se vad du gör av det! Men även denna trädgårdsdröm är underbar i modell och utförande. Såå fint och inspirerande :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma mönster men en riktigt julröd botten. Håll ut, den kommer :) Tack!

   Radera
 5. Så fin klänning. Vilket arbete.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg