Nysytt: En blommig kimono

Det här är min egendesignade kimono. Vill du göra en likadan finns både mönsterbeskrivning och tutorial här [LÄNK] 

Det här är den fjärde kimono jag sytt som utgår från mitt eget mönster. Jag sydde och gav bort två till mina syskonbarn i julklapp också. Den första jag sydde använde jag hur mycket som helst både på BB och under Signes första år. 


Kimonon är sydd i en ljuvligt len och vackert blommig viskos. Mitt favorittyg alla kategorier. Varför finns det inte fler i butikerna? Säkert för att jag inte ska ruinera mig och köpa allihop. Tack för det. När jag hittade tyget som en stuv på Ohlssons tyger kände jag ganska direkt att det skulle bli en ny kimono till mig. Jag bara älskar den. Använder den varendaste morgon och kväll och ibland långt in på eftermiddagen om jag är ledig och lat.

Olika kimonoknäppningar
(@symesterhelaveckan)Denna gång ändrade jag lite på hur den knyts. Istället för den klassiska omlottknytet finns det tre varianter till hur man kan använda den. Dels kan du använda den helt öppen utan att en lång tåt släpar i golvet. Dels kan du knyta i varje sida om du vill ha den lite lös och ledig. Och sist kan du också knyta runt midjan i ett skärp som är fastsytt i ryggen.

Här visar jag olika knäppningar tillsammans med Annemarie under en av våra symestrar. Vi har ett eget instagramkonto för dessa om du söker på symesterhelaveckan. Annemaries kimono utgår också från mitt mönster.


Har du sytt en kimono från mitt mönster och publicerat i socialmedier? Använd hashtag #annaneahkimono

Kommentarer

  1. Svar
    1. Hade det funnit mer av det där tyget hade jag köpt mer. Hade gärna haft en klänning också i det. Fantastiskt vackert. Och skönt!

      Radera
  2. Vilken vacker skapelse!! Nästan så jag undrar om det är värt att köpa tyg och dra fram symaskinen trots att jag inte sytt sen syslöjdens dagar.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg