Jokkmokks marknad


Igår besökte vi Jokkmokks marknad. Jag har via min Norrbottensfamilj hört mycket gott om marknaden och utbudet. Och skräckhistorier om hur kallt det kan vara. Vi hade tur med bara några minusgrader på fredagen och marknaden var precis så mysig som jag föreställt mig. Mitt största bekymmer före var hur jag skulle klä Signe (pga ovannämnda skräckhistorier) så jag hade buffrat med många ullager och skaloverall på det. När jag visade allt för Annemarie konstaterade hon genast att det skulle bli för varmt. Tur man känner ett köldproffs som åkte ut med eget barn på fjällen i späd ålder och hade facit på hand. 


Både jag och Signe träffade vårt livs första ren på nära håll. De ser ju lite ut som sagodjur hemmahörande i en Sagan om ringen eller Game of thrones-film.

Jag vill nog gärna besöka marknaden igen när Signe är större. Och har ni möjlighet tycker jag ni ska ta chansen ni också. 

Kommentarer

 1. Åh Jokkmokks marknad! Var där i slutet på 90-talet då jag pluggade i Umeå. Då var det JÄTTEKALLT men å vilken fantastisk marknad! Åker gärna tillbaka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade tur med lagom mängd kyla och jag vill gärna dit igen :)

   Radera
 2. Det är bra att du har positiva intryck, trots skräckhistorierna om kylan på marknaden. Det är också trevligt att du delade med dig av dina funderingar om hur du ska klä ditt barn på rätt sätt och fick råd av en vän som är kunnig i den här frågan.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg