Nysytt! Den geometriska klänningen


Den här skjortklänningen (Butterick 6090) är av ett något annorlunda snitt. Det kan man inte riktigt se på mina bilder här men på mönstret blir det tydligare. Hals och axeldelen är liksom draperad.

Tyget kommer från Stoff och Stil och är en skön och len viskos. Lite modernare mönster på tyget än vad vad jag brukar sy av men jag trivs ändå bra i det. Och så kan man lätt plocka upp en färg i tyget till koftan eller strumpbyxorna om man fryser. Mönstret är out of print men kan fortfarande hittas om man söker på det världsomspännande datornätverket internet.


Tummen upp alltså.

Kommentarer

 1. Åh vilket himla fint mönster! Och klänningen också så klart!

  SvaraRadera
 2. SÅ FINT!!! Älskar det där tyget, jag har inte lika bra sy-skills så jag sydde ett påslakan till min son. Men verkligen, superfint!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Måste blivit jätteskönt med påslakan i viskos!

   Radera
 3. Herregud alltså, du är så himla duktig!! Superfint.

  SvaraRadera
 4. Jättefin!!
  Vill verkligen lära mug sy klänningar, har du något tips på vilken modell/mönster jag ska börja med?
  Hälsningar Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har skrivit två inlägg med tips på bra mönster. Även för nybörjare. 1) http://www.annaneah.se/2013/04/enkla-symonster-for-nyborjare.html och 2) http://www.annaneah.se/2016/06/mina-mest-uppsydda-favoritmonster.html

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg