5 mars 2017

Nysytt! En viscoseoverall


I början på september 2016 åkte vi till Mallorca och till det hade jag sytt denna byxdress. Jag skulle ha Signe i bärsele en del på resan ner och då kändes en overall med stora fickor mera praktisk. Thomas hade blivit plötsligt sjuk så jag fick resa själv men tillsammans med min syster och hennes man, tack och lov.

Själva byxdressen är en kombination av två mönster. Överdelen är Gertie's Shirtwaist dress från hennes första bok. Den är skön med smock i ryggen. Eftersom axlarna är så breda i originalutförandet på mönstret skippade jag helt att sy en ärm.

Byxdelen är Wearing History's 40's overall, en gammal favoritbyxa som är härlig och har stora praktiska fickor. Dessa två delar sydde jag ihop. Det hade nog varit smart med en dragkedja i sidan för man måste vara lite av en akrobat för att komma i overallen. Tack vare smocken i ryggen funkar det ändå om man ålar sig lite men inte så praktisk vid snabba toalettbesök...

Overallen är jätteskön och slapp att ha på sig. Snyggt med kofta till dessutom hälsar en koftoman.

Tyget i viscose har jag använt innan till den här smockklänningen som det också finns en tutorial på om någon är sugen. Klicka på bilden!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar