Nysytt: Apron dress

Nu är det högsäsong i syverkstan! Förhoppningsvis ska det bli det här på bloggen också :) 
Den här klänningen är till exempel rykande färsk och värmen från strykjärnet har knappt hunnit svalna!

Annemarie och jag är snart inne på vår andra symester för i år och om ni missat det så kan ni ju haka på under påsken. Följ oss på instagram @symesterhelaveckan. Där hittar ni all info!
Där kan ni dessutom vinna detta eller något annat av The Assembly Line Shops mönster. På påskafton dras tre lyckliga vinnare!


Klänningen heter Apron dress av förklarliga skäl. Den knäpps med omlott i ryggen. Omlotten är mer som ett veck så det finns ingen chans till ofrivillig rumpchock. Den har en lös passform och du kan också till viss del justera passformen med knapparna bak när du syr den . Mönstret har tydliga instruktioner och är lätt att följa.


Jag älskar när mönsterföretag skickar med en liten etikett man kan sy på. Det känns som "köpes" då. 


Jag gjorde några små ändringar. Jag la till till en ficka på bröstlappen. Eftersom jag valde att sy en massa jeansstickningar kändes det kul att göra det på flera ställen. Jag älskar för övrigt stickningar. Det är som grädden på moset. Jag la dessutom till stickningar på kjolsfickorna i form av stjärnor som jag först ritade med krita på fri hand och sen sydde i. En annan ändring jag gjorde var att jag sydde knappar och knapphål till klänningens hängslen istället för att sy fast dem.


Tyget hittade jag billigt i en tygaffär på Madeira när jag, Signe och min syster var där i höstas. Jag hittade så himla mycket tyg där. Det var ett riktigt tygmecka och jag funderar allvarligt på att åka dit igen enbart av den anledningen.

Kommentarer

Populära inlägg