Världens godaste dessert
Jag har ju bakat och bjudit på denna dessert flera gånger. Den kallas för Pavlova.
Den är enkel, god och lätt att variera efter årstid. Jag använde jordgubbar, kiwi, hallon och apelsin sist jag gjorde den. Men improvisera på med sådant du gillar. Ju mer frukt desto godare blir det.
Ingredienser4 äggvitorDen är enkel, god och lätt att variera efter årstid. Jag använde jordgubbar, kiwi, hallon och apelsin sist jag gjorde den. Men improvisera på med sådant du gillar. Ju mer frukt desto godare blir det.
2 1/2 dl socker
Vispad grädde och samt frukt du tycker om. Fryst eller färsk eller en kombination.
Värm ugnen till 150 grader.
Vispa de rumsvarma äggvitorna och var noga så att inget fett finns med när de vispas. Börja på låg fart och öka succesivt desto mindre bubblorna blir. När skummet blivit hårt tillsätter du sockret lite i taget och vispa oavbrutet efter varje omgång tills smeten är blank och tjock.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper forma den till en rund plätt.
Grädda i 40 minuter och låt den svalna i ugnen först med luckan på glänt.
Vispa grädde och garnera med den samt frukten på den kalla marängen strax innan den ska serveras. Själva marängen kan göras dagen innan.
Underbart god!
Kommentarer
Skicka en kommentar