Vintage Vogue

Jag har försökt mig på att sy denna klänningen tidigare, för några år sedan. Det gick inget bra då. Jag menar, det är väl inte meningen att man ska få bröst även på ryggen? Att sy efter köpta mönster är inte riktigt min grej. Någonstans på vägen börjar jag improvisera och sedan kan vad som helst hända.Nåja, när jag nu hade en äkta syexpert på besök passade jag också på att be om hjälp. Det dyra sidentyget jag fick av Thomas i julklapp skulle liksom passa så bra till denna modellen men jag vågade ju inte klippa i det själv. Jag som alltid köper 2 meter extra om-ifall-att jag skulle klippa/sy helt galet. Det finns liksom ingen felmarginal här.Under söndagen sydde vi därför en toile av klänningen i lakansväv och konstaterade då att 1) mönstret är klurigare än vad det ser ut att vara, 2) den kan göras i en storlek mindre, samt 3) att Boel ska hjälpa mig att sy den. Hon erbjöd sig självmant. Åh, så tacksam jag är för det. Det kommer att bli världens finaste klänning. Och i världens finaste sidentyg.Boel är bäst!

Kommentarer

Populära inlägg