Dag 3 - Sigge, traktorn och knapparna

Ja, vilken dag jag har haft. Sista etappen på dagens äventyr var ett besök hos Sigge. Han har allsköns fordon på sin tomt, ofta veteranklassade och jag älskar att gå runt och titta på allt. Kolla t.ex på den här gamla skönheten; en svart PV från -61.Sigge har även den här gamla husbussen som med lite kärlek säkert kan bli fin. Motorn fungerar bara man sätter batteri i den, säger han. Boel var lika fascinerad som jag. Vi var som barn på julafton.Sist jag var uppe på besök i vintras fick jag köra hjullastare och skotta. Denna gången var det en traktor från 1947. En enkel match för en bonnatös som jag och så himlans roligt. Undrar vad det blir nästa gång?Sedan fikade vi igen. Det blev mycket fika idag. Micke kom på motorcykel med sin tjej och anslöt. Boel hade fullt upp att hålla ordning på den silikonslang som löper genom hennes tårkanal ut i näsan och fick nysa och snyta sig förjämnan. Huvva.Sigge hade en gammal trampsymaskin och i dess låda fanns en massa gamla knappar och sybehör i en påse. Boel och jag sorterade dem med stor entusiasm och lyckan var stor när jag sedan fick behålla dem. Vackra knappar med en historia från förr.Tack alla snälla och fina människor som gjort denna dag möjlig. Det har varit fantastiskt. Som på film nästan eller som en saga.

Kommentarer

 1. Först tänkte jag;
  Ååå!!! Vilken fin PV! (Våran är från ´64!)
  Sedan såg jag traktorn!!!
  Traktorer är roligt at köra! Pappa har en grön gammal rackare, den får jag köra när vi tar sjösätter min båt och när det är dags för upptagning annars vill han hellst ha den för sig själv- det är hans lilla älskling! ;p

  SvaraRadera
 2. Knappar är nästan det bästa som finns.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg