Rovinj

Både internet och blogspot har strulat medan jag varit här. Så nu kommer en slags sammanfattning av vår vistelse i Rovinj, och i ett senare inlägg om vår dag i Venedig.

Rovinj är en liten stad som ibland påminner lite om Grekland. Detta är i och för sig inte så konstigt eftersom nuvarande Kroatien en gång ingick i grekernas imperium.

Gränderna är trånga och gatustenarna har blivit blanka och lena efter alla hundratals år som folk har gått på dem.

Hamnen är vacker och långsträckt.

Vi åker taxibåt över sundet för att komma till staden från vårt hotell. Man kan gå också men det är väldigt varmt. Havsvägen är trevligare och tar bara 10 minuter.
Om det blir för varmt eller om man blir trött finns det många fik och barer man kan fukta strupen på. Då kan man också passa på att läsa lite. Vi har haft många läspauser.


Det säljs både det ena och det andra. Mycket souvenirgrejer men också konst och antikaffärer har vi hittat. Men det enda jag har köpt är ett badlakan, ett liggunderlag och ett par badtofflor.
Det finns många restauranger och de flesta är väldigt billiga. En öl på krogen kostar ungefär 12 kuna vilket mostvarar 18 svenska kronor. Det mysigaste stället med trevligast personal vi hittat heter Dream Trattoria. Där har vi redan tillbringat många timmar och sett kvällen bli natt.

Det finns fin färsk frukt att köpa på frukttorget i stan.Vattnet är skönt, varmt och klart. Till och med Thomas har badat flera gånger (och här kommer bildbevis för annars kommer ingen att tro mig).Om man blir trött är det bara att uppsöka skugga och lägga sig och vila en stund. Då och då tittar man upp och ser ett flygplan eller en mås.
Rovinj är känt för sina vackra solnedgångar.

Heh-hej så länge!

Kommentarer

Populära inlägg