Antikfynd del 1

Jag åkte tillbaka till min numera favoritstatusstämplade antikaffär igår och hämtade en kaffeservis....(Jag älskar när det finns blommor i kopparna och när de är riktigt tunna. På ytterkanten är de guldmönstrade) 10 koppar med fat kostade mig 200 kronor.

... och en emmafåtölj.Emmor är bra för de tar inte så mycket plats i ett rum men är ändå sköna att sitta i. Jag gillar att det finns frans i underkanten. Dessutom är Emmorna sällan särskilt dyra.

Jag köpte även en vacker ljuskrona med glasarmar som jag ska sätta upp i sovrummet. Den liknar de som man ser överallt i Venedig. Jag fick den för halva priset eftersom han upptäckte att en arm var utbytt (något jag aldrig ens skulle lagt märke till). Nåja, jag väntar med bild på den tills jag har hängt upp och tänt den. Den är vacker som tusan, det kan jag i allafall säga.

Vevgrammofonen fick vänta till jag hittar en bättre. När jag provspelade den gick skivan ojämt. Jag har ju tänkt använda den, inte bara ha den som prydnad. Dessutom kan det bli kul att hitta roliga gamla stenkakor att spela på den.

Som om inte detta vore nog hade antikaren precis fått in en röd, svängd (?!) sammetssoffa från 40-talet som jag bara blev förälskad i. Han sparar den till mig till på onsdag. Man behöver ju fixa ett släp för att hämta den. Men den är så vacker och i så bra originalskick att den är som ny.

Kommentarer

Populära inlägg