En dag i Venedig

Hiskligt tidigt fick vi stiga upp för att hinna med flygbåten över till Venedig. Det bästa med båten var att det fanns luftkonditionering. Det sämsta var de luriga reseledarna på Venezia Lines som hela tiden ville lura på en diverse dyra böcker, kartor och sightseeingturer. Till exempel sa de att det tog 1 1/2 timme att gå från båten in till centrum så att de kunde sälja en sightseeingtur för 270 spänn/person istället. Vi tog första båten in för 10 euro och använde benen till resten. I själva verket tog det kanske 30 minuter att gå sträckan mellan båt och centrum och då fick man ju se staden samtidigt. Fula tricks, tycker jag. Med en karta som vi hittade övergven på gatan gick det lätt att hitta.
Det var otroligt hett i Venedig. Den fuktiga luften stod helt stilla. Men det är såklart väldigt vackert där. Pampigt och historietyngt.Jag kan inte hjälpa att tycka att det verkar väldigt romantiskt på något sätt med gondolerna och båtarna som ständigt rör sig i staden. Men mitt förnuft säger mig samtidigt att det är krasst handlar om att tjäna pengar på turisterna. En liten gondoltur är hiskeligt dyr.


Vi hittade en liten oas i en gränd, en resturang med tak av vindruvor. Där var det förhållandevis svalt.
Det är dyrt i Venedig. En kopp kaffe på dyraste stället vid torget går på 150 spänn. Vi fikade på ett billigare (men ändå ganska dyrt ställe) i en gränd.Vi kom fram till att det nog är skönare att åka hit på senhösten när det är svalare och lugnare här om man vill njuta av staden. En dag i Venedig var fullt tillräckligt vid denna tiden på året.

Kommentarer

Populära inlägg